Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky

olinecka - fotkaolinecka, 5. februára 2017
Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky
Foto: olinecka

Kto neskúsil špenát, môže ľutovať!!!!

40-45 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g (7 - 8 plátkov)
250 g
podľa potreby
podľa potreby
2 PL
5 strúčikov
podľa potreby
1 stredný ks
podľa potreby
 na zahustenie omáčky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme na pracovnej doske.

    Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme pridáme posekaný nadrobno cesnak trocha speníme na masle a pridáme špenát , trocha osolíme. Premiešame a necháme vychladnúť. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a do stredu dáme pripravený špenát. Zrolujeme a spevnime špáradlom alebo niťou. Urobime rolky.

    Bravčové rolky plnené špenátom a zapekané zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu dáme olej a speníme ciibuľu nakrájanú nadrobno do sklovita pridáme červenú papriku a mäso opečieme z oboch strán podlejeme vývarom alebo vodou. Dusíme asi 45 - 50 minút. Potom mäso vyberieme a dáme na teplé miesto. Výpek zahustíme múkou necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s ryžou alebo zemiakmi. Dobrú chuť.....

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: