Bravčové plátky s rascou
Autor receptu: marianna76
Hodí sa príloha aj dusená zelenina ako brokolica, karfiol... alebo podľa chuti. Naservírované som to jednoducho zabudla odfotiť...
Robila som bravčové, lebo som mala posledné, nabudúce spravím z morčacieho stehna.
Postup
- Mäso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme. Každý rezeň posypeme z obidvoch strán mletou rascou, popritláčame, obalíme v múke. Opražíme na rozpálenom tuku /oleji/.
Vyberieme na tanier.
- Vo výpeku speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme papriku, lyžicu hl.múky a zalejeme vývarom. Chvíľku povaríme. Pridala som viac vody, dosolila, zahustila zátrepkou, aby bolo dosť omáčky a hustej ako potrebujeme.
- Do hotovej omáčky som vložila rezne.
Prílohu som uvarila ryžu s pohánkou.