Dusené bravčové mäso
Bravčové na znojemský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru.* Ponúkam recept, ktorý poteší chuťou.
5-6 porcií |
30-35 minút príprava |
35-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravené suroviny, umyté, osušene mäso.
- Mäso nakrájame na plátky, každý plátok naklepeme z oboch strán, osolíme, okoreníme, obalíme múkou po oboch stránach. Slaninu a cibuľu pokrájame na menšie kocky,
- Olej rozpálime, pripravené mäso osmažíme sprudka po oboch stranách, vyberieme do misky. Do výpeku pridáme pokrájanú slaninu, ktorú opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita. Pridáme mletú sladkú červenú papriku, hneď zalejeme vývarom alebo teplou vodou, pridáme sójovú omáčku. Mäso vrátime do základu a dusíme pod pokrievkou za občasnej kontroly.
- Kyslé uhorky nakrájame na malé kocky alebo kolieska a pridáme k mäsu, krátko povaríme.
- Podávame so zapekanými zemiakmi, ryžou, hranolkami. Dobrú chuť.