Bravčové na smotane so zeleninou

Autor receptu: mmiro

Trochu podobné sviečkovej, ale pritom úplne niečo iné. Má silnejšiu zeleninovú chuť.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájať na tenšie plátky, posoliť, pokoreniť a obaliť v múke. Prudko osmahnúť na oleji aby sa zatiahlo.
  2. Zeleninu nakrájať a osmažiť na oleji. Potom pridať najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
  3. Uložiť na zeleninu plátky mäsa, zaliať smotanou a variť cca 40-50 min.
  4. Vybrať mäso a do omáčky pridať 0,5L mlieka a dobre všetko rozmixovať.
  5. Vložiť mäso do omáčky a nechať preisť na pár minút varom. Podávať s knedlou. (recept tu)