Domáca kysnutá knedľa

mmiroMmiro, 33 ročný muž, Logroño, 13. júna 2012 0:13
Ďalšie jeho recepty »

Domáca kysnutá knedľaFoto: mmiro

Kysnutá knedla

70 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
300 ml vlažné
1 ks
0,5 dcl

Postup prípravy

  1. 1

    Jemne zohriať mlieko, pridať trochu soli a trochu cukru. Do mlieka rozmrviť 1 kocku (25g) kvasníc a počkať kým vyplávajú.

    Domáca kysnutá knedľa - obrázok 1
  2. 2

    Múku, mlieko s kvasnicami, vajce, olej a trochu soli vymiešať na cesto. V pomúčenej myse nechať kysnúť.

    Domáca kysnutá knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Cez leto po cca hodine (v zime aj po dvoch) vykysnuté cesto vyklopiť.

    Domáca kysnutá knedľa - obrázok 3
  4. 4

    rozdeliť na 2 rovnaké bochníky.

    Domáca kysnutá knedľa - obrázok 4
  5. 5

    Každý bochník variť na pare 20 min. (nevšímajte si moje "profi náradie" :) na varenie knedle)

    Domáca kysnutá knedľa - obrázok 5
  6. 6

    Po 20 min. vybrať a nechať pár minút odpočinúť.

    Domáca kysnutá knedľa - obrázok 6
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist