Domáca kysnutá knedľa

Domáca kysnutá knedľa
Foto: mmiro
mmiroMmiro, recept pridal: 13. júna 2012 0:13Ďalšie jeho recepty

Kysnutá knedla

Suroviny

70
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Jemne zohriať mlieko, pridať trochu soli a trochu cukru. Do mlieka rozmrviť 1 kocku (25g) kvasníc a počkať kým vyplávajú.
Domáca kysnutá knedľa - obrázok 1

Múku, mlieko s kvasnicami, vajce, olej a trochu soli vymiešať na cesto. V pomúčenej myse nechať kysnúť.
Domáca kysnutá knedľa - obrázok 2

Cez leto po cca hodine (v zime aj po dvoch) vykysnuté cesto vyklopiť.
Domáca kysnutá knedľa - obrázok 3

rozdeliť na 2 rovnaké bochníky.
Domáca kysnutá knedľa - obrázok 4

Každý bochník variť na pare 20 min. (nevšímajte si moje "profi náradie" :) na varenie knedle)
Domáca kysnutá knedľa - obrázok 5

Po 20 min. vybrať a nechať pár minút odpočinúť.
Domáca kysnutá knedľa - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • douglas, 13. júna 2012 o 08:47
    Pekný fotorecept. Ukážem ho môjmu manželovi...furt fňuká, že rád domáce knedlíky, tak nech si ich podľa tvojich navarí :).


  • izabella929, 13. júna 2012 o 09:16
    dobre vyzerá.-))


  • cica2, 13. júna 2012 o 10:11
    si šikovný, knedľa sa ti super vydarila :-) Pekný postup....a bod 5 nemá chybu :-)))


  • duschko, 13. júna 2012 o 10:11
    Mas velmi pekny knedlik. Ked robim na pare, tak cas varenia mam 25 min. Potom sa v omacke tak rychlo nerozpadne a drzi pokope..


  • rea1, 13. júna 2012 o 10:45
    obrazok c. 5 :-))) ja ako "parak" pouzivam plienku pripevnenu gumou na kastrol a knedlu prikryvam vajdlingom. hlavny je ten krasny vysledok. :-)))


  • ula2, 13. júna 2012 o 11:11
    dobre vyzerá , ale nebol ti tak trošku ťažký?


  • marcy, 13. júna 2012 o 13:06
    presne takto improvizujem bez profi náradia,výsledok je nádherný.....domáca knedľa je fajnota,nenamokne rýchlo šťavou a preto nám veľmi,veľmi chutí :o)


  • dandulka, 13. júna 2012 o 13:14
    nevyzerá najhoršie, je veľmi tuhá. Na knedľu ide pol. múka, nie celé vajce, ale žĺok a miesto mlieka ide voda, nie je to koláč.Olej do cesta nejde tiež, olejom sa len potrie hotová . Knedľa má byť po prekrojení deravá. ľahká. Známka kvality.


  • marienka44, 13. júna 2012 o 22:47
    Ja pridavam do cesta na kocky pokrajane a oprazene pecivo. Knedla ma potom "oci".


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • mojack, 13. júna 2012 o 22:47
    aj bez vajíčka to ide...mlieko alebo vodu . Je tu veľa receptov na domacu knedlu , tak popozeraj.


  • mmiro, 13. júna 2012 o 23:42
    viem ze by mala ist polohruba muka, ale zijem v spanielsku, a tu sa da kupit len hladka. Som rad ze sa z nej da nieco spravit... A kedze tu na to nemaju ziadny nazov tak kamarati (spanieli) to volaju biely chlieb :D


  • dandulka, 14. júna 2012 o 15:17
    tak to mi je jasné, viem , že tam nie je iná múka tak ako v Taliansku.


  • safira85, 21. apríla 2013 o 12:01
    ja som spravila presne podla tohto receptu.tiez som nemala doma polohrubu hladala som recept na knedlu s hladkou mukou a nasla som tvoj.knedla nam velmi chuti len sa tak po nej zaprasi:))))kazdy nech si robi podla seba.najlepsia je domaca nie tie suchotiny co predavaju v obchodoch:)))


  • benu69, 16. mája 2013 o 09:19
    dobry recept.dakujem a robievam ju stale :D


  • mkuchm, 11. februára 2014 o 14:39
    Takze, knedla,, muka polohruba, urcite polohruba,, NIE HLADKA. cca 0,5 kg . Kvasok, 1dcl mlieka vlazneho, + 1 kocka drozdia a trosku cukru. Nechat v teple aspon pol hodinku. Naliat ku muke + sol (1/2 kl) a cesto doliat sodou. Zamiesit hladke nie tvde, nie lepive cesto. Tej mineralky si date tolko kolko treba. Proste cesto musi byt take ako pisem, ani hutne ani riedke.. Kto nevie ake, nech si ide knedlu kupit do obchodu. Varenie nie je pre kazdeho :).. Ok, nechat kysnut hodinku, aj hodinku a pol. Potom premiesit, rozdelit na dva bochniky. Zase nechat este aspon 15-20 minut pod utierkou.. das si varit vodu. Ked bude voda vriet, dat na parak a cca 1/2 hodinku parit. Zalezi od velkosti ale 30 minut az 37 minut urcite staci :) neotvarat , nepozerat.. vyckat.. a bude dobra..


  • mkuchm, 11. februára 2014 o 14:40
    Jaj a zabudol som, 1ks vajce do tej muky treba dat.. normalne cele, zltok aj bielok, a ak by niekto nepochopil, tak srupinu treba vyhodit.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist