Bravčové medailónky s jablkami

Autor receptu: jarmila67

pochádza s mojej kuchyne a parí medzi moje najobľúbenejšie recepty používané na rôzne slávnostnejšie obedy.

4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso okoreníme,potrieme olejom.Por očistíme,opláchneme a nakrájame na kolieska.Papriku rozkrojíme na švrtky,odstánime jaderník a nakrájame na rezance.Jablká ošúpeme,rozkrojíme na štvrtky,vyberieme jaderníky a nakrájame na kúsky.
  2. Maslo na miernom ohni rozpustíme,pridáme zeleninu a jablká.Za stáleho miešania najprv 2 minúty opekáme,potom prikryté 10 minút dusíme,dochutíme soľlu a cukrom.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.Panvicu si dobre rozpálime a mäso v nej za stáleho obracania opečieme.Po 2 minútach teplotu znížime a mäso pomaly dopekáme.Nakrájanú cibuľu pridáme k mäsu a posledné 3 minúty dopekáme spoločne.Posolíme.