Bravčové medailónky s jablkami
Autor receptu: jarmila67
pochádza s mojej kuchyne a parí medzi moje najobľúbenejšie recepty používané na rôzne slávnostnejšie obedy.
4 porcie |
35 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso okoreníme,potrieme olejom.Por očistíme,opláchneme a nakrájame na kolieska.Papriku rozkrojíme na švrtky,odstánime jaderník a nakrájame na rezance.Jablká ošúpeme,rozkrojíme na štvrtky,vyberieme jaderníky a nakrájame na kúsky.
- Maslo na miernom ohni rozpustíme,pridáme zeleninu a jablká.Za stáleho miešania najprv 2 minúty opekáme,potom prikryté 10 minút dusíme,dochutíme soľlu a cukrom.
- Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.Panvicu si dobre rozpálime a mäso v nej za stáleho obracania opečieme.Po 2 minútach teplotu znížime a mäso pomaly dopekáme.Nakrájanú cibuľu pridáme k mäsu a posledné 3 minúty dopekáme spoločne.Posolíme.