Bravčové medailóniky
Bravčové medailóniky

Bravčové medailóniky s brokolicou a kukuricou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. marca 2019

Dnešný sviatočný obed

2
porcie
45 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g
50 g domáca
1 ks menšia
100 ml
podľa chuti
štipka
1 PL
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som umyla, osušila kuchynským papierom a rozdelila na 2 časti. Keďže som tam mala jeden pekný kúsok na medailónky, prípadne na vyprážanie, rozhodla som sa pripraviť mäso na dva spôsoby. Tú časť, ktorá bola vhodná na perkelt som nakrájala na kocky.

    Bravčové medailóniky s brokolicou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z druhej časti som nakrájala medailónky.

    Bravčové medailóniky s brokolicou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu som nakrájala na malé kocky a nechala som na slabom plameni vytopiť tuk, potom som pridala nakrájanú cibuľu a spolu opiekla.

    Bravčové medailóniky s brokolicou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cibuľu som položila medailóniky a opiekla z oboch strán. Solila, okorenila, posypala štipkou papriky a pridala som horčicu. Podliala som mäso vývarom, ale vždy iba malým množstvom. Pod pokrievkou som pomaly dusila 40 minút, kým mäso nebolo mäkké

    Bravčové medailóniky s brokolicou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Brokolicu som rozobrala na malé ružičky a otvorila som pohár so zaváranou kukuricou.

    Bravčové medailóniky s brokolicou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso som ešte podliala vývarom, pridala som brokolicu a kukuricu a pod pokrievkou nechala brokolicu spariť iba chvíľku.

    Bravčové medailóniky s brokolicou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som so zemiakovou kašou. Prajem vám dobrú chuť

    Bravčové medailóniky s brokolicou a kukuricou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Chutný oběd! Brokolice je teď moje kámoška. Dělám raději zvlášť, líp na ni dohlédnu, aby si zachovala jasně zelenou barvu.

Pridaj komentár k receptu: