Bravčové mäso na rasci

Autor receptu: edlis

Stará klasika, naše obľúbené jedlo.

3
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové mäso si umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré podľa chuti osolíme, posypeme mletým čiernym korením a poprášime múkou. Na rozpálenej masti prudko opečieme z oboch strán. Mäso vyberieme na tanier.
  2. Do výpeku, v ktorom sme opiekli mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, chvíľku restujeme a pridáme rascu (celú). Krátko pražíme aj s rascou. Pridáme mäso, podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Podľa potreby do šťavy pridáme aj soľ.
  3. Bravčové mäso na rasci podávame s ryžou a kapustovým šalátom.