Dusené bravčové mäso
Bravčové mäso na kyslých uhorkách
Autor receptu: podajmicesto
Mám rád kyslé uhorky a tak vznikol tento recept.
2 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na kocky, cibuľu na jemno.
- Na oleji si cibuľku orestujeme dohneda. Pridáme mäso, trochu opečieme. Pridáme vegetu (namiesto soli), drvenú rascu, mleté čierne korenie, premiešame. Podlejeme trochou vody.
- Po asi 5 minútach pridáme kocku bujónu, necháme rozpustiť. Pridáme lyžičku grilovacieho korenia, sójovej omáčky, dve lyžičky chrenu. Dusíme 35 minút, podľa potreby podlievame vodou.
- Kyslé uhorky nakrájame na jemné kocky, pridáme k mäsu a vznikajúcej omáčke. Varíme ešte 15 minút, odstavíme, podávame (kto chce, zahustí zápražkou). Podávame s chlebom alebo ryžou.