Dusené bravčové mäso

Bravčové mäso na kyslých uhorkách

Autor receptu: podajmicesto

Mám rád kyslé uhorky a tak vznikol tento recept.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky, cibuľu na jemno.
  2. Na oleji si cibuľku orestujeme dohneda. Pridáme mäso, trochu opečieme. Pridáme vegetu (namiesto soli), drvenú rascu, mleté čierne korenie, premiešame. Podlejeme trochou vody.
  3. Po asi 5 minútach pridáme kocku bujónu, necháme rozpustiť. Pridáme lyžičku grilovacieho korenia, sójovej omáčky, dve lyžičky chrenu. Dusíme 35 minút, podľa potreby podlievame vodou.
  4. Kyslé uhorky nakrájame na jemné kocky, pridáme k mäsu a vznikajúcej omáčke. Varíme ešte 15 minút, odstavíme, podávame (kto chce, zahustí zápražkou). Podávame s chlebom alebo ryžou.