Bravčové mäso na hríboch

damisa - fotkadamisa, 19. marca 2012
Bravčové mäso na hríboch
Foto: damisa

patrí to medzi naše obľubené jedlo

4
porcie
15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 gr
60 gr
1 ks
5 pol.lyž.
50 ml
1 ks menšia
 podľa potreby
 , ml.č.korenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na oleji podusíme cibuľu, opečieme na plátky pokrájané mäso a pridáme vo vode opláchnuté sušené hríby, podlejeme vodou, aby bolo mäso zarovno s vodou, dáme hov.bujón a dusíme zakryté cca 30 minút kým nie je mäso mäkké, urobíme zápražku a zahustíme, aby bolo dosť šťavy, ak treba dolejeme aj vody, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Takto sa dá pripraviť aj hovädzie mäso.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Podobne robievam, tiež dávam mletú papriku, bez nej nedusím žiadne mäso a nerobím zápražku ( tej sa podľa možnosti vyhýbam všade, kde sa to dá). Mäso na hríbikoch je vždy dobré jedlo.

Pridaj komentár k receptu: