Bravčové mäso na hríboch

damisa - fotkadamisa, 19. marca 2012
Bravčové mäso na hríboch
Foto: damisa

patrí to medzi naše obľubené jedlo

4
porcie
15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 gr
60 gr
1 ks
5 pol.lyž.
50 ml
1 ks menšia
 podľa potreby
 , ml.č.korenie




Postup

  1. 1

    na oleji podusíme cibuľu, opečieme na plátky pokrájané mäso a pridáme vo vode opláchnuté sušené hríby, podlejeme vodou, aby bolo mäso zarovno s vodou, dáme hov.bujón a dusíme zakryté cca 30 minút kým nie je mäso mäkké, urobíme zápražku a zahustíme, aby bolo dosť šťavy, ak treba dolejeme aj vody, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Takto sa dá pripraviť aj hovädzie mäso.

Diskusia k receptu

zdenka1009
Už sa teším na hríbovú sezonu,dúfam že tento krát sa mi podarí niečo nazbierať,lebo meliem s posledného..všetko hríbové nám chutí.-)
orchidea
Veľmi dobré mäsko na hríbikoch, ja to robím na šampiňónoch lebo dubáky nemám, bohužiaľ nechodíme na hríby...
afataga
vyborne, taka klasika, tiez mame radi, len nedavam bujon ale davam racsu a cervenu mletu papriku kvoli farbe
izabella929
krásne jedlo.-)) toto robím aj ja často.-)
je vynikajúca chuť od hríbikov.-)))
evanaaa
Podobne robievam, tiež dávam mletú papriku, bez nej nedusím žiadne mäso a nerobím zápražku ( tej sa podľa možnosti vyhýbam všade, kde sa to dá). Mäso na hríbikoch je vždy dobré jedlo.
kimika
ano, toto je mňamka, ja som v nedeľu takto robila roštenku a tiež s ryžou :)
margemanni
Akurát dnes som to varila :) Len my to obľubujeme s tarhoňou :) Ale inak výborný a ľahký recept!!! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia