Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 19. januára 2020
Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kvakac

Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite až po jedení. Potom rýchlo s niečím spláchnuť hrdlo.

10 - 12
porcií
490 minút
na 90- 95 °C

Suroviny

1300 g
1300 g
3 ks
250 g
250 g
500 ml
200 ml
Na marinádu:
2 PL
1 KL
2 PL
150 g ((Hellmans)
1 PL
4 PL
1 PL
1 PL
1 hlavička (strúhaný)
3 PL
4 PL
100 ml
2 PL (kto chce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé zmiešame suroviny napísane na marinádu. Vznikne z toho takáto kaša.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    S kašou natrieme obe mäsá a uložíme do nádoby.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nádobu prekryjeme fóliou a nádobu dáme do chladničky, kde ju necháme odpočívať 5 dní. Oplatí sa vydržať, mäso je potom chutnejšie.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po tej dobe očistíme cibuľu a krájame na pol mesiace, ktoré uložíme na dno pomalého hrnca. Na to dáme pripravené mäso a zalejeme čiernym pivom. Hrniec zapneme na Low to je 90 - 95 °C. Varíme osem hodín. Zhruba v polovici varenia prilejeme vývar. Po 8 hodinách máme takúto dobrotu. Opatrne mäso vyberieme. Je totiž tak mäkké, že sa rozpadá.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz do omáčky nalejeme obe smotany a povaríme asi 10 minút. Nedávame na zahustenie nič. Je to dostatočné husté. Odložíme z ohňa a necháme trochu odpočinúť. Tato omáčka po chvíle jedenia vám sťaží dýchanie. Je silná, zároveň dobrá a efekt, ako wasabi. Preto je treba mať niečo na zapitie.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso nám zatiaľ trochu vychladlo, tak ho nakrájame. No treba mať dobré ostrý nôž, lebo sa mäso rozpadá, také je mäkké. Takto vyzerá údené stehno.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A takto vyzerá bravčová hruď. Je vidieť ako sa rozpadá na vlákna.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravené na stole, len nabrať.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
123
ešte, že som už poobede, ale och, pánečku... to je bašta... pomalý hrniec nemám, ale skúsim prekryté v rúre... nedá sa ináč túto "lakocinku" odskúšať...
@olinecka (19.1.2020 17:23)

Vďaka za koment. Tak vy som odporučil na vrch tej fólie položiť nakrájanú slaninu s cibuľou, alebo salámu. Potom by už manžel nevenoval pozornosť mäsu v mise. Chlapi sme už taký, aby bolo rýchlo a dosť. No nie?
Moje nervy, to je zase bomba recept, přímo sebevražedný, chjo... Hned bych dala testovací vzoreček, ať to stojí co to stojí! Krásná práce i prudce jedlá fota, opět "jedeš", milý @kvakac !
Po dôkladnom preštudovaní receptu som taká strašne hladná ( a to je ráno ), musí to byť úžasné jedlo.
Som druhý deň na diétnej strave, treba zhodiť pár kíl po Vianociach, tak som sa rozhodla, že toto mäsko urobím až po "diéte", pretože keby som sa musela pozerať na mojich členov rodiny ako sa napchávajú a ja nie, veľmi škaredé pohľady by som hádzala okolo seba...
A dovtedy si zoženiem aj pomalý hrniec.
Pekný deň prajem
@lilyre (21.1.2020 08:08)

Vďaka za koment. Ja som si povedal, že po fašangoch budem dietovať. Veď to je obdobie najlepších pochúťok a to si odoprieť, Tak to nie.

Pridaj komentár k receptu: