Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 19. januára 2020
Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kvakac

Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite až po jedení. Potom rýchlo s niečím spláchnuť hrdlo.

10 - 12
porcií
490 minút
na 90- 95 °C

Suroviny

1300 g
1300 g
3 ks
250 g
250 g
500 ml
200 ml
Na marinádu:
2 PL
1 KL
2 PL
150 g ((Hellmans)
1 PL
4 PL
1 PL
1 PL
1 hlavička (strúhaný)
3 PL
4 PL
100 ml
2 PL (kto chce)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé zmiešame suroviny napísane na marinádu. Vznikne z toho takáto kaša.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    S kašou natrieme obe mäsá a uložíme do nádoby.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nádobu prekryjeme fóliou a nádobu dáme do chladničky, kde ju necháme odpočívať 5 dní. Oplatí sa vydržať, mäso je potom chutnejšie.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po tej dobe očistíme cibuľu a krájame na pol mesiace, ktoré uložíme na dno pomalého hrnca. Na to dáme pripravené mäso a zalejeme čiernym pivom. Hrniec zapneme na Low to je 90 - 95 °C. Varíme osem hodín. Zhruba v polovici varenia prilejeme vývar. Po 8 hodinách máme takúto dobrotu. Opatrne mäso vyberieme. Je totiž tak mäkké, že sa rozpadá.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz do omáčky nalejeme obe smotany a povaríme asi 10 minút. Nedávame na zahustenie nič. Je to dostatočné husté. Odložíme z ohňa a necháme trochu odpočinúť. Tato omáčka po chvíle jedenia vám sťaží dýchanie. Je silná, zároveň dobrá a efekt, ako wasabi. Preto je treba mať niečo na zapitie.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso nám zatiaľ trochu vychladlo, tak ho nakrájame. No treba mať dobré ostrý nôž, lebo sa mäso rozpadá, také je mäkké. Takto vyzerá údené stehno.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A takto vyzerá bravčová hruď. Je vidieť ako sa rozpadá na vlákna.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravené na stole, len nabrať.

    Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
123
ešte, že som už poobede, ale och, pánečku... to je bašta... pomalý hrniec nemám, ale skúsim prekryté v rúre... nedá sa ináč túto "lakocinku" odskúšať...
Pred časom (v inej krajine) som používala pomalý hrniec. Najmä hovädzie bolo z neho skvelé. Vidím, že sa budem musieť k nemu vrátiť. Vďaka za tvoje námety na varenie v pomalom hrnci.