Bravčové koleno po mojom fotorecept

alex100 - fotkaalex100, 3. novembra 2010
Bravčové koleno po mojom (fotorecept)
Foto: alex100

Keď som ešte nevedel, že nejaká stránka www.varecha.sk existuje, robil som bravčové koleno. Keďže som nemal žiadny recept , tak som si ho vymyslel a vzniklo toto vareno-pečené kolienko a je výborné.

8
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks, menšie
1 dc
6 strúčikov
1 KL
1 PL
2 KL, tmavá
5 PL
2 KL
 ako príloha 1
2 ks, stredne veľká ako príloha 1
1 KL
 ako príloha 2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme variť dobre umyté bravčové kolienka. Vodu posolíme ale nie moc. Stačia 2 polievkové lyžice. Keď budú kolienka mäkké, mäso sa musí oddeľovať od kosti, vyberieme ich, vykostíme, pokrájame na stredne veľké kúsky a odložíme. Z vývaru si odložíme približne 3-4 deci. Budeme ho potrebovať.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykostené kolená, ako som už vyššie spomenul nakrájame na stredne veľké kúsky a vložíme do pekáča, kde ich budeme piecť.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si pripravíme marinádu, alebo zmes na koleno. Do menšej misky postupne dáme olej, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, sójovú omáčku a kečup. všetko to zamiešame až bude hmota jednoliata a bez hrudiek. Potom ju vylejeme na pripravené kolienko a rukou premiešame aby všetko bolo ochutené. Koleno nakoniec podlejeme vývarom z kolena a dáme piecť do rúry.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto to vyzerá pred tým ako to dáme piecť.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keďže mäso je už mäkké, tak ho opečieme len asi 30 minút, tak aby bolo pekne pripečené.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu si udusíme kyslú kapustu a to nasledovne. Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, do nej potom dáme kapustu, podlejeme 1 deci vody a dusíme do mäkka asi 30 minút. Teraz treba však spraviť niečo, čo nikto nechápe ale bez toho by to nebolo ono. Keď sa voda z kapusty odparí tak ju necháme ešte trochu prismažiť tak aby ostala priilepená na dne hrnca. Keď bude trošku, ja hovorím "prihoretá", tak sa do kapusty vleje trochu vody a posype sa trochou mletej papriky. Kapustu potom n miernom ohni miešame aby na dne hrnca neostalo nič nalepené. Kapusta musí mať peknú hnedú farbu. A je hotovo. Dobrú chuť. Ešte uvaríme zemiaky a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kolienka robím častejšie, buď jedno veľké, alebo 2-3 malé, varím, pečiem. Aj tá kapusta sa mi pozdáva, mama podobnú robievala k jaterniciam, bola taká, ako píšeš, Alex100, bez šťavyyy, hnedastá, len neviem, ako ju robila, možno podobne.
1x fenek
kapusta je zatiaľ v sude..no na nedeľu aj s tvojím kolenom bude..rozhodla som sa..lebo muž túži..a žena s láskou poslúži..:-)
1x alex100
Tak ja referujem že kolienko je jedna báseň, no s kapustou som si nevedel poradiť. Ja mám totiž všetky hrnce s takým povrchom, že sa tam nič nepripečie a tak to nešlo, už som tam nemal ani kvapku tekutiny a furt sa to nepripekalo... Ale aj tak je výborná! Páči sa mi tá kombinácia kapusty so zemiakmi! Dávam 5hviezd :-)))
1x alex100