Foto: alex100
Keď som ešte nevedel, že nejaká stránka www.varecha.sk existuje, robil som bravčové koleno. Keďže som nemal žiadny recept , tak som si ho vymyslel Zobraziť celý popisKeď som ešte nevedel, že nejaká stránka www.varecha.sk existuje, robil som bravčové koleno. Keďže som nemal žiadny recept , tak som si ho vymyslel a vzniklo toto vareno-pečené kolienko a je výborné.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks, menšie |
|
1 dc |
|
6 strúčikov |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
2 KL, tmavá |
|
5 PL |
|
2 KL |
|
ako príloha 1 |
|
2 ks, stredne veľká ako príloha 1 |
|
1 KL |
|
|
|
ako príloha 2 |
|
Postup
-
1
Do veľkého hrnca dáme variť dobre umyté bravčové kolienka. Vodu posolíme ale nie moc. Stačia 2 polievkové lyžice. Keď budú kolienka mäkké, mäso sa musí oddeľovať od kosti, vyberieme ich, vykostíme, pokrájame na stredne veľké kúsky a odložíme. Z vývaru si odložíme približne 3-4 deci. Budeme ho potrebovať.
-
2
Vykostené kolená, ako som už vyššie spomenul nakrájame na stredne veľké kúsky a vložíme do pekáča, kde ich budeme piecť.
-
3
Teraz si pripravíme marinádu, alebo zmes na koleno. Do menšej misky postupne dáme olej, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, sójovú omáčku a kečup. všetko to zamiešame až bude hmota jednoliata a bez hrudiek. Potom ju vylejeme na pripravené kolienko a rukou premiešame aby všetko bolo ochutené. Koleno nakoniec podlejeme vývarom z kolena a dáme piecť do rúry.
-
4
Takto to vyzerá pred tým ako to dáme piecť.
-
5
Keďže mäso je už mäkké, tak ho opečieme len asi 30 minút, tak aby bolo pekne pripečené.
-
6
Ako prílohu si udusíme kyslú kapustu a to nasledovne. Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, do nej potom dáme kapustu, podlejeme 1 deci vody a dusíme do mäkka asi 30 minút. Teraz treba však spraviť niečo, čo nikto nechápe ale bez toho by to nebolo ono. Keď sa voda z kapusty odparí tak ju necháme ešte trochu prismažiť tak aby ostala priilepená na dne hrnca. Keď bude trošku, ja hovorím "prihoretá", tak sa do kapusty vleje trochu vody a posype sa trochou mletej papriky. Kapustu potom n miernom ohni miešame aby na dne hrnca neostalo nič nalepené. Kapusta musí mať peknú hnedú farbu. A je hotovo. Dobrú chuť. Ešte uvaríme zemiaky a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu