Bravčové koleno po mojom (fotorecept)

Autor receptu: alex100

Keď som ešte nevedel, že nejaká stránka www.varecha.sk existuje, robil som bravčové koleno. Keďže som nemal žiadny recept , tak som si ho vymyslel a vzniklo toto vareno-pečené kolienko a je výborné.

8
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do veľkého hrnca dáme variť dobre umyté bravčové kolienka. Vodu posolíme ale nie moc. Stačia 2 polievkové lyžice. Keď budú kolienka mäkké, mäso sa musí oddeľovať od kosti, vyberieme ich, vykostíme, pokrájame na stredne veľké kúsky a odložíme. Z vývaru si odložíme približne 3-4 deci. Budeme ho potrebovať.
  2. Vykostené kolená, ako som už vyššie spomenul nakrájame na stredne veľké kúsky a vložíme do pekáča, kde ich budeme piecť.
  3. Teraz si pripravíme marinádu, alebo zmes na koleno. Do menšej misky postupne dáme olej, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, sójovú omáčku a kečup. všetko to zamiešame až bude hmota jednoliata a bez hrudiek. Potom ju vylejeme na pripravené kolienko a rukou premiešame aby všetko bolo ochutené. Koleno nakoniec podlejeme vývarom z kolena a dáme piecť do rúry.
  4. Takto to vyzerá pred tým ako to dáme piecť.
  5. Keďže mäso je už mäkké, tak ho opečieme len asi 30 minút, tak aby bolo pekne pripečené.
  6. Ako prílohu si udusíme kyslú kapustu a to nasledovne. Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, do nej potom dáme kapustu, podlejeme 1 deci vody a dusíme do mäkka asi 30 minút. Teraz treba však spraviť niečo, čo nikto nechápe ale bez toho by to nebolo ono. Keď sa voda z kapusty odparí tak ju necháme ešte trochu prismažiť tak aby ostala priilepená na dne hrnca. Keď bude trošku, ja hovorím "prihoretá", tak sa do kapusty vleje trochu vody a posype sa trochou mletej papriky. Kapustu potom n miernom ohni miešame aby na dne hrnca neostalo nič nalepené. Kapusta musí mať peknú hnedú farbu. A je hotovo. Dobrú chuť. Ešte uvaríme zemiaky a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť.