Bravčové koleno marinované v tmavom pive
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčové kolená varíme hodinu v hrnci v troch litroch vody s pollitrom tmavého piva, cibuľou, rozmarínom, cesnakom, soľou a celým čiernym korením. Kolená scedíme a dáme do marinády z medu spolu s druhou polovicou tmavého piva, rozmarínom a nasekaným cesnakom. Necháme odležať v chladničke cez noc.
- Koleno pomaličky pri častom otáčaní grilujeme 20 minút, potierame marinádou, aby sa urobila chrumkavá kôrka.
- Bagety nakrájané na menšie kúsky počas grilovania potierame cesnakovým maslom. Zmiešame čerstvé maslo, pretlačený cesnak, nasekanú pažítku, rozmarín a natierame na hotové bagetky.
|