Bravčové koleno marinované v tmavom pive

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové kolená varíme hodinu v hrnci v troch litroch vody s pollitrom tmavého piva, cibuľou, rozmarínom, cesnakom, soľou a celým čiernym korením. Kolená scedíme a dáme do marinády z medu spolu s druhou polovicou tmavého piva, rozmarínom a nasekaným cesnakom. Necháme odležať v chladničke cez noc.
  2. Koleno pomaličky pri častom otáčaní grilujeme 20 minút, potierame marinádou, aby sa urobila chrumkavá kôrka.
  3. Bagety nakrájané na menšie kúsky počas grilovania potierame cesnakovým maslom. Zmiešame čerstvé maslo, pretlačený cesnak, nasekanú pažítku, rozmarín a natierame na hotové bagetky.