Bravčové koleno
Bravčové koleno

Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou fotorecept

bystro - fotkabystro, 26. marca 2018
Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept)
Foto: bystro

Nie som si celkom istý, ale myslím, že je to žlčníková diéta. Či nie?

15
porcií
20 minút
príprava
560+40 minút
na 95-200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 kg
podla chutí
podla chutí
3 ks
1 celá hlavka
Na vývar:
1 ks
5 strúčikov
5 ks
1 KL
5 ks
0,5 l
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kolená rozrežeme a vyberieme kostí. Z kostí uvaríme vývar. Položíme na mäso cesnak.

    Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A kapustu. Surové koleno osolíme, údené nie.

    Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zrolujeme a previažeme .

    Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do kameninovej nádoby pomalého hrnca uložíme na spodok cibuľu, krájanú na pol mesiace. Do stredu uložíme rolky mäsa a okolo neho ostatnú kapustu a zvyšok cesnaku. Zalejeme vývarom do polovice mäsa. Treba pamätať, že v pomalom hrnci nám kolena a kapusta pustia šťavu. Zapneme hrniec na Low (to je asi 95 °C) a 7 hodín.

    Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ak je kameninová nádoba bez plastových úchytov tak to dáme cele do rúry . Ak nie tak preložíme všetko do nádoby, ktorá môže isť do rúry. Zapečieme to pekné do červena asi tak na 40 minút. Podla typu rúry. A takáto nádhera ostane z kolien. Trochu necháme vychladnúť, aby sa to lepšie krájalo. Také je to mäkké a nebíčko v papuľke.

    Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso naložíme na tanier s trochou kapusty, chrenom, horčicou a feferónmi. A obed máme hotový, dovidenia diéta.

    Bravčové kolená v pomalom hrnci s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
Udene nemam rada, ale to druhe je uplna nadhera a nahodou bez toho chleba je to vysoko dietne.
2x haji a bystro
staja
Takémuto jedlu sa nedá odolať. A s domácim chlebíkom jedna báseň.
1x bystro
lindap
Veľmi krásne. Veď na žlčník je spústa liekov, len treba ich úžiť pol hodinu pred jedlom. Aj som sa zasmiala.
2x haji a bystro
haji
Povedené dílo, krásná fota a aj chuť musí být excelentná, jsi šikovný!
1x bystro
haji
@Afataga (26.3.2018 09:30)
No toto?! by mě nenapadlo, chlebík by si si nedala...?! haha
1x bystro
sracz
Óda na radosť, ale hlavne potešenie pre oči a "brušká" chlapov, majúcich tiež svoje DNI! Tým, milý tiež kamarát @Bystro si sa "vklínil" do partie mariášnikov, majúci v náležitej obľube takéto prudko jedlé "diela" aj pri "pauziráku"!
1x bystro
mathias
Krásne si to previazal. Porad ako to viažeš.. Tento recept a pomalý hrniec nemá chybu. V nedeľu som v ňom varil muflóniu roštenku na hríboch. Roštenku som ani nenaklepal a mäsko sa rozpadalo v ústach.
1x bystro
bystro
Vďaka za nahliadnutie. Táto troj- väzba(surové, údené koleno a kyslá kapusta) nám veľmi chutí. Keď náhodou ostane na druhy deň je to ešte lepšie.
violetacamorova
Kombinácia, ktorú nikdy neodmietnem...žlčník ešte mám chichichi - a chválaBohu, neštrejkuje...aspoň niečo... mám chuť na túto dobrotu...
1x bystro
bojar
po dlhšej dobe niečo naše bez batátov a iných hovadín
1x bystro