Bravčové kocky na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. septembra 2013

Ešte ráno som nevedela, čo bude z tej bravčovej lopatky, ktorú som večer vybrala z mrazničky..pôvodne som plánovala plnené rolky, ale keďže som si Zobraziť celý popisEšte ráno som nevedela, čo bude z tej bravčovej lopatky, ktorú som večer vybrala z mrazničky..pôvodne som plánovala plnené rolky, ale keďže som si vybrala mäso, z ktorého sa ani náhodou nedalo uvariť, čo som plánovala, rozhodla som sa rýchlo...dostala som skvelé červené vínko a veru veľmi chutné...a hneď bolo rozhodnuté..uvarila som veľmi výborné kocky na červenom víne...

4
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 strúčik
1 ČL
1 PL
1 ks troška pálivá
1 ks
štipka
štipka
2 dl.
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčovú lopatku som umyla, osušila, pokrájala na rovnaké kocky...do rajnice som dala roztopiť bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu a strúčik cesnaku, podusila do svetlohneda a pridala pokrájané kocky...mäsko som dusila dovtedy takto, pokiaľ sa neodparila všetka voda a zostala iba masť a kocky..

    Bravčové kocky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom som pridala červenú papriku..a soľ...

    Bravčové kocky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ďalej som pridala mleté čierne korenie..

    Bravčové kocky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a podliala červeným vínom..

    Bravčové kocky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    počas dusenia som pridala 1 lyžicu kečupu a v deci vody som rozmiešala 1 lyžicu hladkej múky..a pokrájala 1 zelenú papriku a 1 paradajku...všetko som ešte dochutila..postupne som podlievala červeným vínom podľa potreby..mäsko sa dusilo 70min..

    Bravčové kocky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa mäsko dusilo, umyla som si poriadne ryžu a pripravila ju ako prílohu..k mäsku som podávala cukinový šaláť...prajem dobrú chuť..

    Bravčové kocky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a samozrejme , že k tomu jedlu patrí aj červené vínko, ktoré som použila do mäska...

    Bravčové kocky na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

pusta
to je krása...volá po zjedení :P
havino
jednoduché, chutné a krásne naservirované
sracz
... ešteže som bol trpezlivý, milá @izabella929 a Tvoj fajnový rcp_tík som prečítal dokonca až do konca, lebo pri pohľade na "zátišie titulky" som hneď "zamixoval" očami a povzdychol som si: "nuž dvoj_trojka toho dobrého červeného, by bodla na zapíjanie"! ... a aj hľa, Izka_hugočka nezabudla a na poslednom obr. sa "pochlapila"! ... takže ako vždy a furt, krásna práca, vynikajúca chuť, ..., ozdoba šikovnej mladej domácej pani!
izabella929
Všetkým sa vám chcem poďakovať za veľšmi milé a kladné komentáre...) teším sa, že sa vám tento úplne skvelý recept páči...
garanco
Niekedy je pliecko naozaj také, že najlepšie bude z neho urobiť podľa Tvojho nápadu ... práve také som dnes dala do mrazničky, ale keď príde naň rad, bude podľa Teba - veľmi sa mi páči recept!
frezia
Urcite vyborne a krasne naservirovane.Ukladam.
izabella929
@lukasfaxo ,juuuj, to bolo veľmi dávno, keď som tento recept pripravila..ale jeho chuť je nezabudnuteľná..verím, že bude i vám chutiť..)ďakujem pekne za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia