Bravčové kocky na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Ešte ráno som nevedela, čo bude z tej bravčovej lopatky, ktorú som večer vybrala z mrazničky..pôvodne som plánovala plnené rolky, ale keďže som si vybrala mäso, z ktorého sa ani náhodou nedalo uvariť, čo som plánovala, rozhodla som sa rýchlo...dostala som skvelé červené vínko a veru veľmi chutné...a hneď bolo rozhodnuté..uvarila som veľmi výborné kocky na červenom víne...

4
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú lopatku som umyla, osušila, pokrájala na rovnaké kocky...do rajnice som dala roztopiť bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu a strúčik cesnaku, podusila do svetlohneda a pridala pokrájané kocky...mäsko som dusila dovtedy takto, pokiaľ sa neodparila všetka voda a zostala iba masť a kocky..
  2. potom som pridala červenú papriku..a soľ...
  3. ďalej som pridala mleté čierne korenie..
  4. a podliala červeným vínom..
  5. počas dusenia som pridala 1 lyžicu kečupu a v deci vody som rozmiešala 1 lyžicu hladkej múky..a pokrájala 1 zelenú papriku a 1 paradajku...všetko som ešte dochutila..postupne som podlievala červeným vínom podľa potreby..mäsko sa dusilo 70min..
  6. pokiaľ sa mäsko dusilo, umyla som si poriadne ryžu a pripravila ju ako prílohu..k mäsku som podávala cukinový šaláť...prajem dobrú chuť..
  7. a samozrejme , že k tomu jedlu patrí aj červené vínko, ktoré som použila do mäska...