Bravčové kare v majonézovom kabátiku(fotorecept)

Autor receptu: bejda7

Tento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,tak som musela vyskúšať aj s fotopostupom:)Pôvodný recept je z bravčovej krkovičky(ja ju veľmi nemusím), ale keďže mäsko má byť šťavnaté a mäkké,skúsila som bravčové kare a trošku som si pridala aj iné ingrediencie :)

10 minút
príprava
60-65 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie som použila tak na 1kg mäska.Mäsko osolíme,okoreníme,posypeme mletou rascou,majoránkou(kto nemá rád môže vynechať,ale ani ju nebolo cítiť),mletým zázvorom a mletým rozmarínom.
  2. Potom vložíme do pekáča a natrieme majonézou.Pekáč nemastíme ani neolejujeme.
  3. Na majonézu poukladáme kolieska cibuľky.
  4. A všetko zasypeme postrúhaným syrom.
  5. Mäsko podlejeme asi tak 100ml horúcej vody,do vody som pridala sušenú šalviu,pekáč zavrieme a dáme do rozpálenej rúry.Pečieme tak 1:00hod.-1:10hod.,takže obed je hotový rýchlo:)
  6. Pravdu povediac som sa aj bála,že mäsko bude presušené a tvrdé...!Ale už mám odskúšané:)))Mäsko bolo super(dokonca sa mi zdalo že sa ani veľmi nespieklo) a tá cibuľka mala veľmi dobrú chuť:)Do rúry som doložila aj zemiačky piecť,takže dnešný obed bol šup,šup:))