Bravčové kare v majonézovom kabátiku(fotorecept)
Autor receptu: bejda7
Tento recept mi poslala známa mailom ale neviem kto je jeho autorom?Zdal sa mi zaujímavý a neuveriteľný,tak som musela vyskúšať aj s fotopostupom:)Pôvodný recept je z bravčovej krkovičky(ja ju veľmi nemusím), ale keďže mäsko má byť šťavnaté a mäkké,skúsila som bravčové kare a trošku som si pridala aj iné ingrediencie :)
10 minút príprava |
60-65 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky ingrediencie som použila tak na 1kg mäska.Mäsko osolíme,okoreníme,posypeme mletou rascou,majoránkou(kto nemá rád môže vynechať,ale ani ju nebolo cítiť),mletým zázvorom a mletým rozmarínom.
- Potom vložíme do pekáča a natrieme majonézou.Pekáč nemastíme ani neolejujeme.
- Na majonézu poukladáme kolieska cibuľky.
- A všetko zasypeme postrúhaným syrom.
- Mäsko podlejeme asi tak 100ml horúcej vody,do vody som pridala sušenú šalviu,pekáč zavrieme a dáme do rozpálenej rúry.Pečieme tak 1:00hod.-1:10hod.,takže obed je hotový rýchlo:)
- Pravdu povediac som sa aj bála,že mäsko bude presušené a tvrdé...!Ale už mám odskúšané:)))Mäsko bolo super(dokonca sa mi zdalo že sa ani veľmi nespieklo) a tá cibuľka mala veľmi dobrú chuť:)Do rúry som doložila aj zemiačky piecť,takže dnešný obed bol šup,šup:))