Bravčové karé

Bravčové karé s lečom a ajvarom (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Mäso na šťavičke ako deti hovoria. Robil som toho viac. Zvyšok išiel do pohárov na rýchly obed.* Keď ostane teplo, tak sa jednému nechce stať pri sporáku. Hodia sa k tomu rôzne prílohy. Je to robené v pomalom hrnci.

15
porcií
15 minút
príprava
240 minút
na 90-97 °C

Suroviny

Postup

  1. Do pomalého hrnca dáme nakrájaný pór na kolieska.
  2. Na to dáme slaninu pokrájanú na drobno.
  3. Ďalej pridáme mäso nakrájané na kúsky veľkosti sústa.
  4. Osolíme, okoreníme, posypeme cesnakom a zalejeme vodou.
  5. Lečo rozmixujeme, nalejeme na mäso a dáme na to aj ajvar. Zakryjeme hrniec a zapneme ho na LOW a robíme štyri hodiny.
  6. Po tejto dobe je mäso mäkké a šťavnaté, aj šťava je dostatočne hustá. Vonia to riadne. Ja som dal niečo na obed a zvyšok do pohárov. Nechám vychladnúť a potom ešte raz sterilizovať do pary na hodinu. Je potom zásoba na horúce dni.
  7. Dnes sme mali k tomu špagety. No hodí sa k tomu ryža aj zemiaky. Chuť je podobná ako belehradský rezeň.