Bravčové karé s dusenou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnešný obed bol inšpiráciou z mojej starej písanky. Do nej som si zapisovala a vlepovala recepty, ktoré sa mi páčili. Mala som kúpené karé. V duchu som si vravela: to budú výborné rezne. No moja lepšia polovička by mi znovu povedala, že som pokazila mäso. Nechce jesť vysmážané. Tak som hľadala inšpiráciu v mojej starej písanke:-)

Postup

  1. Karé som umyla a nakrájala na plátky. Osolila som ho a okorenila. Vnučke som kúpila Schwarzwaldskú šunku, no moja "opatrovateľka" ju nestačila zjesť pred dovolenkou. Tak som ju použila na obalenie mäsa.Plátok karé som rozrezala po šírke na polovicu, na mäso som dala kúsok čerstvého rozmarínu,zabalila som ho do šunky. Koniec som pripla ihlicou. Mäso som opiekla na oleji.
  2. Očistila som mrkvu, mladú čerstvo obranú fazuľku a cuketu som umyla .
  3. V chladničke som mala zvyšok karfiolu. Ten som rozobrala na ružičky.
  4. Cuketu som nakrájala na kocky, mrkvu na polmesiačiky a lúsky na tretinky.
  5. Na panvicu som dala 1 pl oleja a všetku zeleninu som chvíľu dusila. Podliala som ju asi 1 decilitrom vody .Pridala som trošku mletého kmínu, soľ, mleté čierne korenie, strúčik cesnaku. Zeleninu som nedusila dlho, aby zostala chrumkavá. Pridala som k zelenine zo všetkých vňatiek.
  6. Keby náhodou niekomu nechutila dusená zelenina, spravila som trochu miešaného šalátu z uhorky, cibuľky,paradajky a papriky. No na počudovanie, všetkým dusená zeleninka chutila. Šalát zostal v hanbe.
  7. Bola som si v záhrade odtrhnúť vňaťky. Z ľava je cibulová vňať - cíbiky, druhá je pažítka, tretia je cesnaková tráva,no a posledná je petržlenová vňať.
  8. Zeleninu na šalát som nakrájala, ochutila. Posypala som nasekanými bylinkami.
  9. Vykopala som si zemiaky, Sato mal voľno, tak to zostalo na mne:-) Očistila som ich a uvarila v slanej vode. Uvarené som ich trochu opiekla vo výpeku, ktorý mal výbornú chuť od šunky.
  10. Šunky som mala len 100 g , preto som zvyšné mäso opekala bez nej.
  11. Tu je moja inšpirácia z písanky. Je síce z kuracieho , ale to nevadí.
  12. Zeleninový tanier so syrovou omáčkou - tú som nerobila.