Bravčové guľôčky na paprikovom kréme
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
10-12 minút tepelná úprava |
Postup- Papriku umyjeme a zbavíme jadierok. Potrieme ju olivovým olejom a ugrilujeme. Šupu stiahneme. Papriku dáme do mixéra, pridáme lyžicu olivového oleja a rozmixujeme na jemné pyré. Dochutíme soľou a korením.
- Na fašírky zohrejeme mlieko, do ktorého namočíme pripravené žemle a necháme ich poriadne nasať. Vytlačíme
mlieko a pridáme do mäsa.
- Koreňovú zeleninu spolu s cibuľou nakrájame na malé kocky a tie opražíme do mäkka. Pridáme k mletému mäsu spolu s horčicou, koreninami a vajíčkom dobre premiešame. Tvarujeme do guliek, ktoré plníme mäkkým kozím syrom a pečieme na miernom ohni.
|