Bravčové guľôčky na paprikovom kréme

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
10-12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Papriku umyjeme a zbavíme jadierok. Potrieme ju olivovým olejom a ugrilujeme. Šupu stiahneme. Papriku dáme do mixéra, pridáme lyžicu olivového oleja a rozmixujeme na jemné pyré. Dochutíme soľou a korením.
  2. Na fašírky zohrejeme mlieko, do ktorého namočíme pripravené žemle a necháme ich poriadne nasať. Vytlačíme mlieko a pridáme do mäsa.
  3. Koreňovú zeleninu spolu s cibuľou nakrájame na malé kocky a tie opražíme do mäkka. Pridáme k mletému mäsu spolu s horčicou, koreninami a vajíčkom dobre premiešame. Tvarujeme do guliek, ktoré plníme mäkkým kozím syrom a pečieme na miernom ohni.