Bravčová roláda
Autor receptu: orchidea
Dnes na obed som chcela vyskúšať niečo nové, tak som sa rozhodla pre tento recept, ktorý mi dal kolega. Doma nám chutil a tak ho ponúkam aj vám.
Postup
- Mäso rozrežeme na jeden veľký plát. Dobre ho vyklepeme. Posolíme, pokoreníme, posypeme vegetou a natrieme horčicou.
- Pripravíme plnku:
Na oleji speníme cibuľku, pridáme šampiňóny (bez nálevu), popražíme, pridáme hrášok a nakrájanú mrkvu. Podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme. Pridáme dve rozšľahané vajíčka a chvíľu ešte miešame kým sa vajíčka nezrazia - vznikne riedka praženica.
- Vychladnutú plnku natrieme na pripravený plát mäsa, pomaly opatrne zvinieme do rolády a previažeme pevnou niťou. Roládu položíme do vymasteného pekáča, zvrchu ju posolíme, podlejeme vodou a prikrytú dáme piecť.
Keď je mäso už mäkké, odokryjeme a dopekáme do ružova, ak treba podlievame výpekom. Roládu otočíme a dopečieme aj z druhej strany.
Po upečení odstránime niť, necháme trochu vychladnúť, ( horúca sa pri krájaní rozpadá) a nakrájame.
Podávame s ryžou alebo zemiakmi a akoukoľvek zeleninovou prílohou.
Prajem dobrú chuť!