Bravčová roláda

Autor receptu: orchidea

Dnes na obed som chcela vyskúšať niečo nové, tak som sa rozhodla pre tento recept, ktorý mi dal kolega. Doma nám chutil a tak ho ponúkam aj vám.

Postup

  1. Mäso rozrežeme na jeden veľký plát. Dobre ho vyklepeme. Posolíme, pokoreníme, posypeme vegetou a natrieme horčicou.
  2. Pripravíme plnku: Na oleji speníme cibuľku, pridáme šampiňóny (bez nálevu), popražíme, pridáme hrášok a nakrájanú mrkvu. Podlejeme trochou vody a chvíľu podusíme. Pridáme dve rozšľahané vajíčka a chvíľu ešte miešame kým sa vajíčka nezrazia - vznikne riedka praženica.
  3. Vychladnutú plnku natrieme na pripravený plát mäsa, pomaly opatrne zvinieme do rolády a previažeme pevnou niťou. Roládu položíme do vymasteného pekáča, zvrchu ju posolíme, podlejeme vodou a prikrytú dáme piecť. Keď je mäso už mäkké, odokryjeme a dopekáme do ružova, ak treba podlievame výpekom. Roládu otočíme a dopečieme aj z druhej strany. Po upečení odstránime niť, necháme trochu vychladnúť, ( horúca sa pri krájaní rozpadá) a nakrájame. Podávame s ryžou alebo zemiakmi a akoukoľvek zeleninovou prílohou. Prajem dobrú chuť!