Bravčová panenka v slanine s hubovou omáčkou fotorecept
Foto: afataga
Rýchle, pomerne jednoduché a podľa mňa výborné, aj keď nie moc fotogenické.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
350 g |
|
4 plátky |
|
|
|
(z mlynčeka) |
|
2 KL (alebo masť) |
|
Omáčka: | |
200 ml |
|
1 KL ( alebo maslo) |
|
|
|
|
|
250 ml |
|
3 PL (strúhaný) |
|
Postup
-
1
Ráno som si namočila huby, ale len aby boli ponorené. Neskôr som ich uvarila asi 20 minút tak, aby sa všetka voda vyvarila a chuť zostala. Pridala som soľ, rascu a kúsok ghi a odložila bokom.
-
2
Asi hodinu pred prípravou som vybrala panenku z chladničky, osušila som ju a pokorenila. Tesne pred prípravou trochu osolila a zamotala do slaniny, previazala motúzom. Panenku som prudko opiekla na panvici zo všetkých strán, spolu asi 3 min. Tu je pred opekaním.
-
3
Medzi tým som si dala zohriať rúru na 190 °C. Panenka na panvici:
-
4
Keď bola opečená, dala som ju na malý pekáčik a šup do rúry na 15 minút. Mám odskúšané, že ak je bez slaniny, stačí 10-12 minút podľa jej veľkosti. No a ideme na omáčku: Do panvice po panenke som vyliala smotanu, treba miešať do zdivenia, lebo chce vyjsť na prechádzku, miešala som asi 5 minút, kým sa upokojila, pridala som pripravené huby a syr, chvíľu miešala, kým sa syr roztopil, ochutnala, trochu osolila, viac netreba, aby som neprebila hubovú chuť.
-
5
Počkali sme chvíľočku na panenku, príloha ľubovoľná. A keďže jedlo je málo farebné, pokúsim sa vylepšiť celkový dojem :-)
@mijaita ja som robila na ghi, co je vlastna sestra masla, korenie je pod slaninou schovane, ale s mierou, co sa tyka syra, volila som chutovo co najmenej vyrazny, je tam na zahustenie miesto muky. Ano bola dost velka, mala cca 1 kg cela. Vetu ohladom fotky beriem ako milosrdnu loz :-), neviem to pekne naservirovat.
@buchtabuchta ak si sa uz vyplakala, precitaj si vyssie, syr som nesypala na, ale do na zahustenie, panenka sa bezne obaluje do slaniny, skus si najst aj ine rcp. mozno budes prekvapena.
@siisa asi mlade zemiaky s maslom a vnatou
Dakujem. Tak nech ti chuti.
Priloha nie je zakazana :-), dakujem.
Priznaj sa, ze si nedavala pozor, ked ste mali citanie, kde vidis hriby a eidam???
No ale zas si sa nieco zaujimave dozvedela :-).
Pekne fotky. Aj ta posledna je krasna, taka romanticka :-).
Fiha, netusila som, ze si taka romanticka dusa :-), dakujem.
Tesim sa, ze si vyskusal a ze vam chutilo, nabuduce bud kratsie na panvici, alebo v rure len tych 12 min., ono zalezi aj od hrubky masa, ja som mala taku macatu. Ale verim, ze na chuti to nic neubralo. S tou omackou mas pravdu, ja vodu nikdy nevylievam, je tam predsa ta chut, pride mi to skoda a z par zrniek prachu este nik neumrel :-). Dakujem za foto.
@afataga , vďaka!
Ejha, to je pocta :-), mam radost, ze chutilo.