Bravčová panenka s hríbovou omáčkou fotorecept

jack - fotkajack, 18. septembra 2016
Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept)
Foto: jack

Prednedávnom som kúpila panenku. A reku, čo s ňou? Tak som hľadala vhodný recept, a kedže máme hubovú sezonu v plnom prúde tak toto mi prišlo akurát vhod.

8
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 plátky
5-6 ks
1 PL
50 g
Príloha:
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku si umyjeme, osušíme,nakrájame asi na 5 cm kúsky. Osolíme a okoreníme korením 4 farieb.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalíme slaninkou ,ja som použila oravskú. A prepichneme špáradlom, aby nám slaninka držala.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu si dáme troška oleja ktorý dobre rozpálime, a panenku s oboch strán opečieme. Asi 4minúty.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme na plech ktorý sme si vymastili trochou oleja. Dáme do rúry zapiecť asi na 20 minút. Z panenky mi vyšlo 8 kúskov, ostatné mám karé.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hríbová omáčka: Hríby umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Ja som mala zamrazené, tak som ich len rozmrazila a pridala do hrnca s roztopeným maslom.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Trošku osolíme aby pustili šťavu. Podlejeme vývarom, ja som mala kurací, ale môžete použiť aj hubový bujon.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Povaríme asi 20 minút, aby huby zmäkli a zahustíme Solamylom, ktorý sme si rozmiešali v troške vody.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako príloha sa k tomu hodia americké zemiaky. Zemiaky umyjeme so šupkou. Pokrájame na mesiačiky, dáme na plech, posypeme amer.korením, soľou, rascou. Dáme piecť. Pred dopečením dáme na vrch kocky masla.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Výborný obedík si navarila milá Jack, ja som si tiež v piatok kúpila bravčovú panenku a už nemusím ani špekulovať čo s ňou. Ďakujem za recept. Najbližšie vyskúšam :)
@Siisa (18.9.2016 16:36)

Milá Siisa.Budem veľmi rada ak vyskúšaš a aj pridáš fotečku.Je to naozaj veľmi chutné,rodinka si určite pochutí.Peknú nedeľu prajem.
@Jerica (18.9.2016 19:31)

No teda.Som z toho vygulená jak teľa na nové vráta.Ako sa hovorí.Peknú fotečku si dala,len tie vaše panenky pekne držia slaninku.Moje boli trošku neposlušné.Ale na chuti to nič nezmenilo.Pekný zvyšok nedele.
@Jack (18.9.2016 19:43) dík :-)

Môj postreh, trochu som si "preštudovala" ako to mohli robiť, a poviem ti, vyšlo mi z toho, že je to obalovaná panenka s tou slaninkou v celku, určite bola potretá so solamilovým krémikom, to pôsobí ako cement na stene, určite bola krájaná až po upečení , poliate šťavičkou z výpeku a tak isto ako je to v tvojom recepte s hríbovou omáčkou a s opečenými štuchanými zemiakmi.
mila @jack , aj tak še dá, ako @jerica píše, aj tak som dnes robila celú a plnenú kuracími stehnami, mangoldom, sušené paradajky, bazalka, syr a až urobenú krájala som, ale konkrétne na kúsky, ako ty dnes, obaľujem valce panenky v anglickej na tenučko nakrájanej slanine, páradlo detto musí byť, ale opekám, nie slaninovú stranu, ale z hora a dola len a kukni na foto, slanina pekne drží, opatrne s ňou narábam, opečiem na pánvici a na 10 min do vyhriatej rúry na 10 min dávam, následne do omáčky len preložím, je to chutný obedík, večera


Milá @Jack díky za odpověď - tyčinky, haha že dvojku! - to je zrychlení a nebo zpomalení?! hmm
Opožděně všechno nejlepší přeji k tvému svátku, ať ti všechno jde lehce - jako po drátku! Na dálku objímám a mávám!

Pridaj komentár k receptu: