Bravčová panenka s hríbovou omáčkou fotorecept

jack - fotkajack, 18. septembra 2016
Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept)
Foto: jack

Prednedávnom som kúpila panenku. A reku, čo s ňou? Tak som hľadala vhodný recept, a kedže máme hubovú sezonu v plnom prúde tak toto mi prišlo akurát vhod.

8
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 plátky
5-6 ks
1 PL
50 g
Príloha:
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku si umyjeme, osušíme,nakrájame asi na 5 cm kúsky. Osolíme a okoreníme korením 4 farieb.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obalíme slaninkou ,ja som použila oravskú. A prepichneme špáradlom, aby nám slaninka držala.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu si dáme troška oleja ktorý dobre rozpálime, a panenku s oboch strán opečieme. Asi 4minúty.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme na plech ktorý sme si vymastili trochou oleja. Dáme do rúry zapiecť asi na 20 minút. Z panenky mi vyšlo 8 kúskov, ostatné mám karé.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hríbová omáčka: Hríby umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Ja som mala zamrazené, tak som ich len rozmrazila a pridala do hrnca s roztopeným maslom.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Trošku osolíme aby pustili šťavu. Podlejeme vývarom, ja som mala kurací, ale môžete použiť aj hubový bujon.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Povaríme asi 20 minút, aby huby zmäkli a zahustíme Solamylom, ktorý sme si rozmiešali v troške vody.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako príloha sa k tomu hodia americké zemiaky. Zemiaky umyjeme so šupkou. Pokrájame na mesiačiky, dáme na plech, posypeme amer.korením, soľou, rascou. Dáme piecť. Pred dopečením dáme na vrch kocky masla.

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené, Zapekané

Diskusia k receptu

chica114
Ešte som ju nejedla, ale ked budem mat na nu chut určite ju okoštujem vyzerá výborne tak ti Jack samozrejme dávam ako vždy 5* :-)
jack
Ďakujem Chicuška.Si zlatá.
haji
Zdravím vás obě, děvčata! Taková dobrota voní na dálku, hned bych si dala říct! Krásný zbytek neděle!
1x siisa
siisa
Výborný obedík si navarila milá Jack, ja som si tiež v piatok kúpila bravčovú panenku a už nemusím ani špekulovať čo s ňou. Ďakujem za recept. Najbližšie vyskúšam :)
jack
@Haji (18.9.2016 16:04)

Ďakujem ti milá Haji,za tvoj milý komentík.Aj tebe ešte peknú nedeľu prajeme.
1x haji
jack
@Siisa (18.9.2016 16:36)

Milá Siisa.Budem veľmi rada ak vyskúšaš a aj pridáš fotečku.Je to naozaj veľmi chutné,rodinka si určite pochutí.Peknú nedeľu prajem.
jerica
no super , také menúčko sme mali v sobotu na svadbe :-) výborná kombinácia :-) s tou omáčkou, hlavne pre tých čo môžu hríby !


jack
@Jerica (18.9.2016 19:31)

No teda.Som z toho vygulená jak teľa na nové vráta.Ako sa hovorí.Peknú fotečku si dala,len tie vaše panenky pekne držia slaninku.Moje boli trošku neposlušné.Ale na chuti to nič nezmenilo.Pekný zvyšok nedele.
jerica
@Jack (18.9.2016 19:43) dík :-)

Môj postreh, trochu som si "preštudovala" ako to mohli robiť, a poviem ti, vyšlo mi z toho, že je to obalovaná panenka s tou slaninkou v celku, určite bola potretá so solamilovým krémikom, to pôsobí ako cement na stene, určite bola krájaná až po upečení , poliate šťavičkou z výpeku a tak isto ako je to v tvojom recepte s hríbovou omáčkou a s opečenými štuchanými zemiakmi.
havino
mila @jack , aj tak še dá, ako @jerica píše, aj tak som dnes robila celú a plnenú kuracími stehnami, mangoldom, sušené paradajky, bazalka, syr a až urobenú krájala som, ale konkrétne na kúsky, ako ty dnes, obaľujem valce panenky v anglickej na tenučko nakrájanej slanine, páradlo detto musí byť, ale opekám, nie slaninovú stranu, ale z hora a dola len a kukni na foto, slanina pekne drží, opatrne s ňou narábam, opečiem na pánvici a na 10 min do vyhriatej rúry na 10 min dávam, následne do omáčky len preložím, je to chutný obedík, večera


jack
@Havino (18.9.2016 22:09)

Ďakujem pekne,nabudúce budem vedieť.
haji
Milá @Jack díky za odpověď - tyčinky, haha že dvojku! - to je zrychlení a nebo zpomalení?! hmm
Opožděně všechno nejlepší přeji k tvému svátku, ať ti všechno jde lehce - jako po drátku! Na dálku objímám a mávám!
jack
@Haji (28.9.2016 20:08)

Milá Haji.To je taká rýchlosť akurát.Ani rýchlo,ani pomaly.Ďakujem ti za krásne prianie.Si milá.
1x haji