Bravčová krkovička na dubákovo-syrovej omáčke

gvist - bez fotkygvist, 9. novembra 2014

Veľmi jednoduchý a rýchly recpet ako pripraviť bravčovú krkovičku so šťavou a tarhoňou

7
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
2 lyžice
150 g
2 ks
2,5 čaj. lyž.
2,5 čaj.lyž.
2,5 čaj.lyž.
0,5 čaj.lyž.
1 čaj.lyž.
2 strúčiky
1 ks
2 dcl




Postup

  1. 1

    krkovičku narežeme na cca 1 cm hrubé plátky a jemne naklepeme z oboch strán. Dobre osolíme + okoreníme čiernym mletím korením. Okraje narežeme, aby sa pri opekaní neskrútila. Na rozohriatej bravčovej masti sprudka opečieme krkovičku a odložíme si ju bokom.

  2. 2

    Vo výpeku z opečenej krkovičky a bravčovej masti osmažíme do zlatista na drobno posekanú cibuľu. Ak je cibuľa už zlatistá pridáme k nej vopred opečenú krkovičku a zalejeme ju červeným vínom (2 dcl) + pridáme vodu do výšky mäsa v hrnci a dusíme. Popri dusení začneme s ochucovaním v tomto poradí: ako prvý pridáme pretlačený cesnak, potom pridáme červenú mletú sladkú papriku a mletú rascu. Ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ a čierne mleté korenie. Nakoniec pridáme provensálske bylinky pre dodanie noblesnej vône šťavy.

  3. 3

    Ak máme šťavu už ochutenú na našu chuť pridáme do nej na kocky nakrájanú rajčinu, ktorú necháme rozvariť a sušené dubáky, ktoré sme predtým namočili do teplej vody cca. na 30 minút. Dubáky pridáme i s vodou v ktorej boli namočené. Celé to povaríme tak, aby mäso bolo úplne jemnučké a aby rajčina i cibuľa v omáčke boli nepostrehnuteľné t.j. úplne rozvarené. Nakoniec do omáčky pridáme 2 ks syra rival s modrou plesňou, ktorý necháme v omáčke rozpustiť. Po rozpustení je možné omáčku zahustiť prídavkom 2 čaj. lyžičiek solamylu...pre tých čo majú radi hustejšie omáčky. Hotové jedlo podávame s tarhoňou alebo ryžou, ale tarhoňa je top.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia