Bravčová a hovädzia roládka plnená oravskou slaninkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bravčovú panenku a hovädziu roštenku naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Medzi naklepanú panenku a roštenku dáme na plátky nakrájanú oravskú slaninku a spolu zrolujeme. Opečieme prudko na oleji a dáme piecť do rúry na 180o C zhruba 30 min. Hotové mäso z nádoby vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vývarom, bielym vínom a krátko povaríme. Nakoniec zjemníme smotanou.
  2. Zemiaková štrúdľa: Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode. Očistíme ich, zomelieme a pridáme opečenú cibuľku, soľ, korenie, cesnak, muškátový orech, vajíčko a spolu dobre premiešame. Zemiakovou masou naplníme lístkové cesto a 30 minút pečieme v rúre na 180 oC.