Kakaový zákusok

Bohémky (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Ďalší recept na fantastické využitie vaječných bielkov. Zákusok je bez múky a ten parížsky krém v ňom ho robí doslova bohémskym.

18
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Večer začneme s prípravou krému. Smotanu s cukrom necháme zovrieť, odstavíme a ešte do horúceho zapracujeme kakao a vymiešame hladký krém. Odložíme do chladničky.
  2. Ráno pokračujeme s cestom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme mleté orechy a preosiate kakao a zľahka vymiešame. Rozotrieme na veľký plech s papierom. Môj má 30 x 34 cm.
  3. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 10 - 13 minút.
  4. Môžeme pokračovať s krémom. Základ vyberieme z chladničky a nakrájame doň maslo na malé kocky.
  5. Trpezlivo šľaháme pri stredných otáčkach asi 10 minút.
  6. Plát rozkrojíme na 3 časti, ktoré plníme parížskym krémom a kladieme na seba.
  7. V mikrovlnke rozpustíme čokoládu s trochou Cery a rozotrieme na koláč. Po čiastočnom stuhnutí ešte povrch pofrkáme čokoládou.
  8. Necháme celkom stuhnúť a môžeme nakrájať na štvorce, mala som 18 kúskov.