Kakaový zákusok
Bohémky (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Ďalší recept na fantastické využitie vaječných bielkov. Zákusok je bez múky a ten parížsky krém v ňom ho robí doslova
bohémskym.
18 porcií |
40 minút príprava |
12 minút na 200 °C |
Postup
- Večer začneme s prípravou krému. Smotanu s cukrom necháme zovrieť, odstavíme a ešte do horúceho zapracujeme kakao a vymiešame hladký krém. Odložíme do chladničky.
- Ráno pokračujeme s cestom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom pridáme mleté orechy a preosiate kakao a zľahka vymiešame. Rozotrieme na veľký plech s papierom. Môj má 30 x 34 cm.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 10 - 13 minút.
- Môžeme pokračovať s krémom. Základ vyberieme z chladničky a nakrájame doň maslo na malé kocky.
- Trpezlivo šľaháme pri stredných otáčkach asi 10 minút.
- Plát rozkrojíme na 3 časti, ktoré plníme parížskym krémom a kladieme na seba.
- V mikrovlnke rozpustíme čokoládu s trochou Cery a rozotrieme na koláč. Po čiastočnom stuhnutí ešte povrch pofrkáme čokoládou.
- Necháme celkom stuhnúť a môžeme nakrájať na štvorce, mala som 18 kúskov.