Bohém kocka fotorecept

jo - fotkajo, 12. júna 2011
Bohém kocka (fotorecept)
Foto: jo

Nedávno sa na jednej webovej stránke objavila fotka a autorka žiadala o recept, niekoho kto zákusok pozná. Rozbehla sa diskusia, ponúkané boli recepty v rôznych jazykoch. Preklady, ktoré ponúka Google, sú niekedy „úžasné“ a vyvolávajú úsmev na tvári. Jeden z receptov som si upravila a pokúsila sa ho upiecť. Toto je výsledok.

10-15 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
400 g
50 g
150 g
150 g nasekané
Plnka:
10 ks
300 g
100 g
5 dcl
250 g
Poleva:
100 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Z vaječných bielkov ušľaháme sneh. Postupne doňho vmiešame cukor, kakao, múku a nasekané orechy. Môžu sa použiť aj mleté. Podľa chuti.

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzerá vymiešané cesto.

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozotrieme ho na papier na pečenie a pečieme na opačnej strane plechu. Z uvedeného množstva surovín urobíme štyri pláty. Pečieme na 150°C približne 10 až 15 minut.

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V troche mlieka vymiešame žĺtky, cukor, múku. Vlejeme do zvyšného mlieka a varíme nad parou asi desať minút. Kašu miešame až do vychladnutia. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame kašu.

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pláty postriekame rumom, prípadne ovocnou šťavou. Používam rozprašovač na kvety, ktorý som si kúpila špeciálne na tento účel, a potrieme plnkou. Navrstvíme ich jeden na druhý. Trochu plnky si necháme aj na potretie vrchného plátu. Dáme vychladiť. Nad parou privedieme do varu šľahačku, odstavíme a rozpustíme v nej čokoládu. Polevou polejeme zákusok - a hotovo!

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
Kolacik vyzera lakavo .Plnku zo zltkov slahanu nad parou robievam,
ale nie s mukou .Stacilo naozaj iba 10 minut , aby zhustla?
vyzerá to veľmi dobre ... budem sa musieť popasovať s rozdelením surového cesta na 4 rovnaké časti ... lebo ja to ani pri metrovom koláči nikdy nerozdelím narovnako ... skúsim rozvážiť ... alebo ?
Snehové koláče sú výborné hádam všetky, normálka mi začínajú fungovať slinné žľazy......ale mala by som to hádam zvládnuť aj ja.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
Koláčik je chutný, povedali doma a dnes aj kolegovia v práci. @babav kašu som varila približne 10 minút, až tak presne to neviem, ale spravila sa hustá kaša. @klaura s rozdelením cesta na rovnaké časti mám aj ja problém, v tomto prípade som začala dávať sedem polievkových lyžíc kopcovitých na jeden plát - tak som si tipla a napodiv mi to vyšlo.
moja mamina robieva bohémky,ale má v nich čokoládovo orechovú plnku.ale aj táto musí byť skvelá...dám jej návrh,aby vyskúšala...a ja budem degustátor :)
Piekla som ju snáď už aj 50 krát - skvelý koláč! Známym sa to robiť nechce, tak dávajú mne :) Robím len 3 pláty po 10 lyžíc cesta a rum dávam aj do krému.
super vypada fantasticky:)ale ja som ho skušala acesto som mala jakesi tvrde,tak neviem,ze či som ho nevysušila,lebo ešte sa mi nič takého nikdy nestalo.tak prosim poradte:)
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
Tento zákusok som nepiekla už veľmi dávno, ale nepamätám si, že by boli pláty vysušené. Treba ich postriekať rumom, alebo ovocnou šťavou. V prípade, ak nechcem použiť alkohol, alebo šťavu, striekam ich vychladenou prevarenou vodou, alebo ovocným čajom.

Pridaj komentár k receptu: