Bohém kocka (fotorecept)

Autor receptu: jo

Nedávno sa na jednej webovej stránke objavila fotka a autorka žiadala o recept, niekoho kto zákusok pozná. Rozbehla sa diskusia, ponúkané boli recepty v rôznych jazykoch. Preklady, ktoré ponúka Google, sú niekedy „úžasné“ a vyvolávajú úsmev na tvári. Jeden z receptov som si upravila a pokúsila sa ho upiecť. Toto je výsledok.

10-15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Z vaječných bielkov ušľaháme sneh. Postupne doňho vmiešame cukor, kakao, múku a nasekané orechy. Môžu sa použiť aj mleté. Podľa chuti.
  2. Takto vyzerá vymiešané cesto.
  3. Rozotrieme ho na papier na pečenie a pečieme na opačnej strane plechu. Z uvedeného množstva surovín urobíme štyri pláty. Pečieme na 150°C približne 10 až 15 minut.
  4. V troche mlieka vymiešame žĺtky, cukor, múku. Vlejeme do zvyšného mlieka a varíme nad parou asi desať minút. Kašu miešame až do vychladnutia. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame kašu.
  5. Pláty postriekame rumom, prípadne ovocnou šťavou. Používam rozprašovač na kvety, ktorý som si kúpila špeciálne na tento účel, a potrieme plnkou. Navrstvíme ich jeden na druhý. Trochu plnky si necháme aj na potretie vrchného plátu. Dáme vychladiť. Nad parou privedieme do varu šľahačku, odstavíme a rozpustíme v nej čokoládu. Polevou polejeme zákusok - a hotovo!