Bohatá čokoládová torta
Anna Osvaldová
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 19. decembra 2017
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 19. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme so 100 g práškového cukru dopenista, pridáme olej, mlieko a všetky sypké suroviny (vrátane zvyšných 350 g cukru). Uvedenú masu rozdelíme na dve časti a pečieme pri 170 °C vo dvoch tortových formách vystlaných papierom. Upečené vyklopíme a necháme vychladnúť.
- 2
Pripravíme plnku. Nad parou spojíme smotanu, horkú čokoládu a práškový cukor. Zmes necháme stuhnúť tak, aby nebola priveľmi tekutá.
- 3
Plnkou naplníme korpusy a potrieme ňou vrch i boky torty. Tortu ozdobíme podľa fantázie.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:-) asi preklep, alebo chcu niekoho otraviť cukrom :-)
, keď je čokoláda aj v korpuse, nie kakao. Keď robím plnku ako je tu uvedená, cukor určite netreba.
@Danda3 příště vyzkouším tvoju tortu.