Bohatá čokoládová torta

Anna Osvaldová
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 19. decembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Bohatá čokoládová torta Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
60 min
príprava
20 min
na 170 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme so 100 g práškového cukru dopenista, pridáme olej, mlieko a všetky sypké suroviny (vrátane zvyšných 350 g cukru). Uvedenú masu rozdelíme na dve časti a pečieme pri 170 °C vo dvoch tortových formách vystlaných papierom. Upečené vyklopíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme plnku. Nad parou spojíme smotanu, horkú čokoládu a práškový cukor. Zmes necháme stuhnúť tak, aby nebola priveľmi tekutá.

  3. 3

    Plnkou naplníme korpusy a potrieme ňou vrch i boky torty. Tortu ozdobíme podľa fantázie.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist