Čokoládová torta
Čokoládová torta

Bohatá čokoládová torta

Anna Osvaldová
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 19. decembra 2017
Bohatá čokoládová torta
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

220 g
450 g
85 g
1 KL
1 KL
2 ks
250 ml
125 ml
2 KL
Plnka:
300 ml
300 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme so 100 g práškového cukru dopenista, pridáme olej, mlieko a všetky sypké suroviny (vrátane zvyšných 350 g cukru). Uvedenú masu rozdelíme na dve časti a pečieme pri 170 °C vo dvoch tortových formách vystlaných papierom. Upečené vyklopíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme plnku. Nad parou spojíme smotanu, horkú čokoládu a práškový cukor. Zmes necháme stuhnúť tak, aby nebola priveľmi tekutá.

  3. 3

    Plnkou naplníme korpusy a potrieme ňou vrch i boky torty. Tortu ozdobíme podľa fantázie.

Diskusia k receptu

radost
Môjmu oku sa ľúbi...len zdravý pankreas a nie deravé zuby...:-)
radox1
hlavne ze je na titulke, na ukor receptov od varechacov.
astor
Preklep je asi v názve. Asi tam malo byť: Bohatá cukrová torta
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
450 g cukru :-OOOOOOOOOOOOO, názov by mal byť "Cukrová torta"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia