Tekvicový koláč
Bochník z oranžovej tekvice (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice.* Je príjemnej chuti a nie je to klasický koláč.
Postup
- Olúpanú a jadierok zbavenú oranžovú tekvicu dáme na plech do rúry a krátko pečieme, kým nie je mäkká. Potom ju vyberieme, dáme do misky a rozmixujeme. Necháme vychladnúť.
- Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
- Pridáme múku s práškom do pečiva, mletú škoricu, mleté klinčeky, štipku soli a olej. Prešľaháme do hladkého cesta.
- Nakoniec vmiešame rozmixovanú tekvicu a hrozienka.
- Cesto dáme do vymastenej tortovej formy.
- Pečieme na 180 °C dozlata. Upečenosť vyskúšame špilkou.