Tekvicový koláč

Bochník z oranžovej tekvice (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice.* Je príjemnej chuti a nie je to klasický koláč.

80 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Olúpanú a jadierok zbavenú oranžovú tekvicu dáme na plech do rúry a krátko pečieme, kým nie je mäkká. Potom ju vyberieme, dáme do misky a rozmixujeme. Necháme vychladnúť.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
  3. Pridáme múku s práškom do pečiva, mletú škoricu, mleté klinčeky, štipku soli a olej. Prešľaháme do hladkého cesta.
  4. Nakoniec vmiešame rozmixovanú tekvicu a hrozienka.
  5. Cesto dáme do vymastenej tortovej formy.
  6. Pečieme na 180 °C dozlata. Upečenosť vyskúšame špilkou.