Opekance

Bobaľky

Autor receptu: frommykitchendotcom

Postup

  1. Múku preosejeme, pridáme 1 ČL práškového cukru a soľ.
  2. Pripravíme si kvások. Droždie rozmrvíme do 200 ml teplého mlieka, pridáme 1 ČL práškového cukru, premiešame a necháme kvások narásť.
  3. Maslo si roztopíme. Pozor nepretopiť ho, len roztopiť.
  4. K múke pridáme hotový kvások, roztopené maslo a časť zvyšného mlieka. Mlieko pridávam zásadne postupne počas miesenia.
  5. Keď sa už cesto oddeľuje od misky je hotové. Posypem ho múkou pomedzi prsty aby nepopraskalo, prikryjem kuchynskou utierkou a nechám kysnúť. Asi po 10-15 minútach kysnutia znova premiesim a nechám kysnúť ďalších asi 30 minút.
  6. Po vykysnutí z cesta po častiach odoberáme na pomúčenú dosku a robíme menšie valčeky. Tie nakrájame asi na 1 cm široké kúsky a ukladáme reznou stranou nahor na plech, ktorý sme len pomúčili.
  7. Pečieme na 200-220 °C kým nechytia farbu, zhruba 10 minút.