Opekance
Bobaľky
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Múku preosejeme, pridáme 1 ČL práškového cukru a soľ.
- Pripravíme si kvások. Droždie rozmrvíme do 200 ml teplého mlieka, pridáme 1 ČL práškového cukru, premiešame a necháme kvások narásť.
- Maslo si roztopíme. Pozor nepretopiť ho, len roztopiť.
- K múke pridáme hotový kvások, roztopené maslo a časť zvyšného mlieka. Mlieko pridávam zásadne postupne počas miesenia.
- Keď sa už cesto oddeľuje od misky je hotové. Posypem ho múkou pomedzi prsty aby nepopraskalo, prikryjem kuchynskou utierkou a nechám kysnúť. Asi po 10-15 minútach kysnutia znova premiesim a nechám kysnúť ďalších asi 30 minút.
- Po vykysnutí z cesta po častiach odoberáme na pomúčenú dosku a robíme menšie valčeky. Tie nakrájame asi na 1 cm široké kúsky a ukladáme reznou stranou nahor na plech, ktorý sme len pomúčili.
- Pečieme na 200-220 °C kým nechytia farbu, zhruba 10 minút.