Bliny s údeným pstruhom a kaviárom

Autor receptu: redakcia

16
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Obidve múky, soľ a droždie premiešame v mise. Mlieko a smotanu dáme do hrnca na mierny plameň a za stáleho miešania dve minúty prehrievame, aby boli vlažné. Odstavíme z ohňa. Pridáme žĺtok a prešľaháme, aby sa všetko spojilo. Mliečnu zmes postupne vmiešame do múčnej a vymiešame dohladka. Zakryjeme čistou vlhkou utierkou a dáme do tepla na pol hodiny alebo na tak dlho, aby sa na povrchu objavili bubliny.
  2. Bielky vyšľaháme na sneh – po vybratí metiel by sa na nich mali tvoriť špičky. Pridáme do zmesi a dôkladne premiešame, aby sa vytvorilo rovnorodé cesto.
  3. Mierne vymazanú nepriľnavú panvicu zahrejeme na strednom plameni. Na panvicu po lyžičkách nanášame hmotu a pečieme minútu až dve alebo tak dlho, aby sa na povrchu objavili bubliny. Otočíme a pečieme ešte minútu–dve alebo dozlatova. Necháme vychladnúť. Na hotové bliny dáme kaviár, údeného pstruha a ozdobíme čerstvým kôprom.