Citrónový koláč
Citrónový koláč

Bleskový citrónový koláč fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 3. februára 2018
Bleskový citrónový koláč (fotorecept)
Foto: monty469

Tento koláč je jednoduchý, rýchly a hlavne dobrý ;-) Skúste a uvidíte

40-45 minút
na 180-170 °C

Suroviny

Cesto:
260 g (alebo hladká špeciál)
220 g
1/2 bal
z 1 citróna
80 g
Citrónová náplň:
4 ks
250 g
1 bal
80 ml
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dáme do misy a zhnetieme. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou a cesto rukou roztlačíme. Veľkosť plechu je 30 × 20 cm.

    Bleskový citrónový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme piecť na 180 °C 15 min. Medzitým si pripravíme náplň. Všetky potrebné suroviny dôkladne vymiešame. Po 15 min. cesto vyberieme.

    Bleskový citrónový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto vylejeme citrónovú náplň a pečieme na 170 °C 25 - 30 min. Necháme poriadne vychladnúť. Ideálne aspoň 4 hod. na chladnejšom mieste.

    Bleskový citrónový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláčik je výborný.

    Bleskový citrónový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A na záver náš spachtoš Monty v jeho posteli :-) Jedna detská izba sa nám uvoľnila, keďže dcéra sa vydala, tak Monty ju využíva naplno.

    Bleskový citrónový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
vy sa máte-dobrý koláčik papáte..
ten sa má-plné bruško v čistej postieľke vyváľa...:-)
zahra
Ako veganka si predstavujem chut a vonu tvojho kolaca, priatelom ho rada upeciem. Nasa sedemnast rokov milovana Ayscha spi uz tyzden svoj vecny sen v nasej zahrade.
jack
Presne podľa môjho gusta;-)
Vydaril sa ti pekne.A ja som dnes v Lidli konečne natrafila na špaldovú múku hladkú aj chlebovú(polohrubú).Všetky 3 kila som im zobrala:))))
motyka
Všetky suroviny mám. Také rýchle a nenáročné zbožňujem. Idem na to, zajtra bude prekvapko. Určite je výborný, kyselkavý. Tvoje recepty sú zatiaľ všetky super. Díky
monty469
Dievcata dakujen vam za mile komentare. Potesim sa ak ho upeciete a date vediet :-)
haji
Svěží recept, citronovou chuť mám ráda. Jen dnes nevím, jestli bych chtěla dát testovací vzoreček a nebo se raději vnutit k Montíkovi do pokojíčku!! Moje babička by řekla: "To sú rakúse!" Nebo-li že se Montík má jako na kraji v nebi! Na dálku ho hladím.Krásná fota!
1x jack
monty469
@Haji (3.2.2018 16:29)

Dakujem ti velmi pekne. Ja by som si na tvojom mieste dala testovaci vzorecek a potom sup k Montikovi ;-)))
1x haji
cesminaz
Citronové kolačiky mam velmi rada.No a ten vas monty sa teda má :-) nie každy kocur sa môze pochvalit vlastnou izbou ;-))
2x haji a eva9
altyn
@Monty469 (3.2.2018 17:05)

Ja niesom odborník na mačičky,no myslím si že tvoj Monty smúti, vie čo sa deje, a preto spáva v tej prázdnej izbe. Časom ho to prejde, zvykne si, no nikdy nezabudne kto je s tou izbou pre neho emocionálne spojený. To je podľa mňa dôkaz, že naši partneri z ríše zvierat sú vernejší ako ľudia. Milujú nás nezištne!
No aby som nezabudol, koláčik vyzerá veľmi sviežo také mám rád. Ak bude príležitosť, urobím...:-)))
monty469
@Altyn (3.2.2018 20:06)

Monty spal v dcerinej izbe po jej odchode z domu, to bolo uz v juni minuleho roku. Syn sa kratko potom prestahoval do jej izby, a aktualny dovod, preco Monty spi v jeho izbe je to - ze tam ma pokoj :-) Ma pelech aj v obyvacke, ale tu ho stale niekto hladka, mojka a skratka vyrusuje a on to nema rad. Necha sa pomojkat, ale vsetkeho vela skodi :-) Tak vzdy ked sa naje, stoji na prahu kuchyne a my len cakame kde sa poberie - ci hore do svojej izby alebo k nam. A vdaka, dufam, ze ked kolacik upecies, bude ti chutit. Prajem pekny den
2x haji a eva9
gordonko
citronové je asi ,, in ,, ..... behom 14 dní som robil 2 citronové torty a dve ma ešte čakajú .... možnože aj tento koláčil vyskúšam
altyn
@Monty469 (4.2.2018 09:25)

No vidíš, ja som to bral podľa mojej Lizinky, nejaký čas býval môj brat u mňa, a keď odišiel, spávala na jeho posteli a stále ho čakala. Bola veľmi smutná. Do svojho pelechu sa vrátila až počase.Ale je pravda že ju nik nemojká ak to ona nechce, preto sa nemusí nikam zašívať... No vidíš, mýlil som sa, ale iba v tomto, v tom že nás milujú nezištne, sa určite nemýlim!:-)))
motyka
Monty 469 - koláč je výborný. Šťavnatý, osviežujúci, ako pavučinka. Múku som ale miešala - špaldovú a riadnu polohrubú. Z čistej som sa bála, že sa bude lepiť. Až neskôr som pochopila to roztláčanie rukou. Ale už bol rozváľkaný na plechu. Na budúce už len roztlačím. Všetkým chutil. Švagor si tam "capol" aj šľahačku. Neskôr sme vyskúšali aj my. No božský. Bude aj na budúce. Díky za recept.
monty469
@Motyka (5.2.2018 21:49)

Tak to je skvela sprava. Hned mam krajsie rano ;-) Dakujem za doveru a vyskusanie receptu. Potesila si ma
1x motyka
siisa
Výborný koláčik si napiekla milá @Monty , viem si predstaviť jeho osviežujúcu citrónovú chuť. Super !
evelynba
Tento super recept mi nejako unikol, objavila som ho až teraz v rebríčku februárových naj. Musí byť super osviežujúci, uložené, už sa teším až ho urobím. Ale chcem sa spýtať, dobre som to pochopila, že ten Zlatý klas sa predtým neuvarí a že prejde tepelnou úpravou až v rúre? Ď.
monty469
@Evelynba (3.3.2018 08:52)

Dakujem ti velmi pekne. Zlaty klas sa nevari, ako pises tepelnou upravou prejde az v rure. Prajem ti pekny vikend a verim, ze budes s kolacikom spokojna
sracz
..... jéééj, tak toto musím aj ja, milá @Monty469 alias MonTyčku, lebo čerstvých citrónov máme až po ko..., teda po koreň nosa. Tvoj vipatra fajňe prefajňe, ľem ňeznam, dze som čavargoval či lógoval, že som na ňeho natrafil až teraz! Pekné dni, šickim Vam! ... ta, ta ňe?
monty469
@Sracz (23.3.2018 03:19)

No neznam, neznam dze ši čavargoval, že ši az teraz popatrel na toten šutemeň. No a ket maš svojo citrony ta ho vera mušiš upečic, bo to prefajny kolačok. Prajem ti pekny zbytok vikendu