Citrónový koláč

Bleskový citrónový koláč (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Tento koláč je jednoduchý, rýchly a hlavne dobrý ;-) Skúste a uvidíte

40-45 minút
na 180-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misy a zhnetieme. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou a cesto rukou roztlačíme. Veľkosť plechu je 30 × 20 cm.
  2. Dáme piecť na 180 °C 15 min. Medzitým si pripravíme náplň. Všetky potrebné suroviny dôkladne vymiešame. Po 15 min. cesto vyberieme.
  3. Na cesto vylejeme citrónovú náplň a pečieme na 170 °C 25 - 30 min. Necháme poriadne vychladnúť. Ideálne aspoň 4 hod. na chladnejšom mieste.
  4. Koláčik je výborný.
  5. A na záver náš spachtoš Monty v jeho posteli :-) Jedna detská izba sa nám uvoľnila, keďže dcéra sa vydala, tak Monty ju využíva naplno.