Blesková polievka

diabambulka - fotkadiabambulka, 30. júla 2011

Neudrie nikde žiaden blesk, len je veľmi rýchla...

4
porcie
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL alebo maslo
1 ks
2 ks
1 ks
2 ks
1-2 PL
1,5 ks kocka
3 PL mrazeny




Postup

  1. 1

    Na masti alebo masle orestujeme očistenú a nakrájanú cibuľu. Pridáme nastrúhanú mrkvu a petržlen. Chvíľku orestujeme a posypeme detskou krupicou, pridáme 2 vajíčka a miešame kým sa nezrazia. Zalejeme vriacou vodou, troška osolíme, okoreníme pridáme masoxovú kocku a mrazený hrach. Varíme 10 minút. Dochutíme vegetou a pridáme petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

vierik
Rýchla a dobrá,aj ja restujem zeleninu pustí pekne farbu,aby som nemusela dávať červ.papriku.
ketty3811
rýchle polievky sa stále zíjdu,u nás musí byť polievka každý deň.:-)
evilauri
Mnam, a zase jeden chutny receptik pre nase deticky, to musim navarit hned 5-litrak, lebo budu chciet urcite aj na veceru :-)
evilauri
Este som chcela dodat, ze taketo polievocky su vyborne aj na von, ked sa ide na vylet, zoberieme do termosky a pijeme z umelych poharov, aj ked len zeleninovy vyvar, podla mna stale lepsie ako tie umele sladke malinovky :-)
dorisa
každá polievka je výborná. Som rada novému nápadu, lebo stále dookola obmieňam tie isté.
kata50
Poznám, robím. Je naozaj blesková a chutná. Na tejto polievke je zaujímavý spôsob ako si ju zahustíte. Lebo tie vajíčka s krupicou vytvoria takú praženicovú zrazeninu, ktorá sa potom po priliatí vody nepravidelne rozvarí a vytvoria sa také vajcové halušky.
evilauri
@kata 50 a to je presne to, o co 3-rocnym detickam ide, kedze vonku prsi, v piesku sa hrabat neda, tak teda aspon mackat halusky v polievke , no co uz, lepsie ako nic :-))))))
tilau
naozaj výborná a rýchla polievočka, ja som si ju obohatila o karfiol a zemiačiky :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia