Biele orechové rezy fotorecept
Foto: ancicka
Výborný orechový zákusok s jemnou plnkou.
porcií
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
250 g |
|
150 g |
|
150 g mleté |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
6 dl |
|
2 bal. |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
250 g (alebo Hera) |
|
Na sirup: | |
(svetlý) |
|
|
|
(um) |
|
Navrch: | |
200 g |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Cesto: Vyšľaháme bielky do tuha. Do vyšľahaného snehu pridáme práškový cukor a zašľaháme. Potom zašľaháme žĺtky. Zmiešame múku, pomleté orechy a prášok do pečiva. Múčnu zmes pridáme do vaječnej hmoty a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom, rovnomerne rozotrieme a upečieme. Upečený plát necháme vychladnúť.
-
2
Plnka: Zlatý klas uvaríme v mlieku ochutenom kryštálovým a vanilkovým cukrom a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a zmiešame s vychladeným pudingom. Spolu dobre do hladka vyšľaháme.
-
3
Bielu čokoládu roztopíme. Upečený korpus zbavíme papiera a vrch jemne pokvapkáme pripraveným sirupom zmiešaným s čajom a ochuteným rumom. Korpus potrieme plnkou, na ktorú rozotrieme rozpustenú bielu čokoládu. Bielu čokoládu pofŕkame rozpustenou tmavou čokoládou a špáradlom prejdeme cez tmavé čiary, aby sa vytvorila mozaika.
-
4
Dobrú chuť.
Ja mám zlé skúsenosti s varením pudingu, keď do mlieka dám cukor. Neskoro a zle hustne. Preto odporúčam, aby sa cukor vymiešal s maslom a potom pridať doň puding bez cukru. Do mlieka jedine vanilkový cukor.
Podobnú ozdobu z tmavej cokolády som aj ja uverejnila v mojich receptoch, odkukala som to z Burdy.
Môže aj tak,, ale mne sa vidí, že je plnka jemnejšia.