Orechový zákusok
Orechový zákusok

Biele orechové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 13. novembra 2019
Biele orechové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Výborný orechový zákusok s jemnou plnkou.

36
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
250 g
150 g
150 g mleté
1 bal.
Plnka:
6 dl
2 bal.
100 g
1 bal.
250 g (alebo Hera)
Na sirup:
 (svetlý)
 (um)
Navrch:
200 g
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Vyšľaháme bielky do tuha. Do vyšľahaného snehu pridáme práškový cukor a zašľaháme. Potom zašľaháme žĺtky. Zmiešame múku, pomleté orechy a prášok do pečiva. Múčnu zmes pridáme do vaječnej hmoty a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom, rovnomerne rozotrieme a upečieme. Upečený plát necháme vychladnúť.

    Biele orechové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Zlatý klas uvaríme v mlieku ochutenom kryštálovým a vanilkovým cukrom a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a zmiešame s vychladeným pudingom. Spolu dobre do hladka vyšľaháme.

    Biele orechové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielu čokoládu roztopíme. Upečený korpus zbavíme papiera a vrch jemne pokvapkáme pripraveným sirupom zmiešaným s čajom a ochuteným rumom. Korpus potrieme plnkou, na ktorú rozotrieme rozpustenú bielu čokoládu. Bielu čokoládu pofŕkame rozpustenou tmavou čokoládou a špáradlom prejdeme cez tmavé čiary, aby sa vytvorila mozaika.

    Biele orechové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť.

    Biele orechové rezy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Krásne, efektné. Plnka nie je presladená, len 100 g cukru.
Ja mám zlé skúsenosti s varením pudingu, keď do mlieka dám cukor. Neskoro a zle hustne. Preto odporúčam, aby sa cukor vymiešal s maslom a potom pridať doň puding bez cukru. Do mlieka jedine vanilkový cukor.
Podobnú ozdobu z tmavej cokolády som aj ja uverejnila v mojich receptoch, odkukala som to z Burdy.

Pridaj komentár k receptu: