Orechový zákusok
Biele orechové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Výborný orechový zákusok s jemnou plnkou.
36 porcií |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Vyšľaháme bielky do tuha. Do vyšľahaného snehu pridáme práškový cukor a zašľaháme. Potom zašľaháme žĺtky. Zmiešame múku, pomleté orechy a prášok do pečiva. Múčnu zmes pridáme do vaječnej hmoty a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom, rovnomerne rozotrieme a upečieme. Upečený plát necháme vychladnúť.
- Plnka: Zlatý klas uvaríme v mlieku ochutenom kryštálovým a vanilkovým cukrom a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a zmiešame s vychladeným pudingom. Spolu dobre do hladka vyšľaháme.
- Bielu čokoládu roztopíme. Upečený korpus zbavíme papiera a vrch jemne pokvapkáme pripraveným sirupom zmiešaným s čajom a ochuteným rumom. Korpus potrieme plnkou, na ktorú rozotrieme rozpustenú bielu čokoládu. Bielu čokoládu pofŕkame rozpustenou tmavou čokoládou a špáradlom prejdeme cez tmavé čiary, aby sa vytvorila mozaika.
- Dobrú chuť.