Orechový zákusok

Biele orechové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Výborný orechový zákusok s jemnou plnkou.

36
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vyšľaháme bielky do tuha. Do vyšľahaného snehu pridáme práškový cukor a zašľaháme. Potom zašľaháme žĺtky. Zmiešame múku, pomleté orechy a prášok do pečiva. Múčnu zmes pridáme do vaječnej hmoty a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom, rovnomerne rozotrieme a upečieme. Upečený plát necháme vychladnúť.
  2. Plnka: Zlatý klas uvaríme v mlieku ochutenom kryštálovým a vanilkovým cukrom a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a zmiešame s vychladeným pudingom. Spolu dobre do hladka vyšľaháme.
  3. Bielu čokoládu roztopíme. Upečený korpus zbavíme papiera a vrch jemne pokvapkáme pripraveným sirupom zmiešaným s čajom a ochuteným rumom. Korpus potrieme plnkou, na ktorú rozotrieme rozpustenú bielu čokoládu. Bielu čokoládu pofŕkame rozpustenou tmavou čokoládou a špáradlom prejdeme cez tmavé čiary, aby sa vytvorila mozaika.
  4. Dobrú chuť.