Bezlepkový zákusok nielen na Valentína – kakaové srdiečka

novalim - fotkanovalim, 16. marca 2021. Komerčný recept.
Bezlepkový zákusok nielen na Valentína – kakaové srdiečka
Foto: novalim

Nielen na sviatok všetkých zaľúbených, ale kedykoľvek máte chuť na kakaovú dobrotu si môžete upiecť tento bezlepkový zákusok. Krásne kakaové srdiečka poliate čokoládovou Zobraziť celý popisNielen na sviatok všetkých zaľúbených, ale kedykoľvek máte chuť na kakaovú dobrotu si môžete upiecť tento bezlepkový zákusok. Krásne kakaové srdiečka poliate čokoládovou polevou a ozdobené čerstvým ovocím nenechajú nikoho chladným. Jednoduchý a rýchly bezlepkový recept, ktorý zvládne každý! Jeho základom je naša bezgluténová múka Promix PK alebo jej “bezalergénová sestra” Promix PK špeciál. Obe boli vyvinuté špeciálne na prípravu piškótového a treného cesta, z ktorého napečiete tie najlepšie koláčiky.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkovy-zakusok-valentina-kakaove-srdiecka/

20
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g (alebo PK špeciál)
5 ks
30 g
60 g
3 PL
Na plnenie a zdobenie:
 čerstvé
Na čokoládovú plnku:
100 g
3 PL
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny. V druhej mise vyšľaháme na sneh bielky s kryštálovým cukrom. Potom obe zmesi jemne zmiešame a po častiach primiešame gumenou varechou preosiatu múku. Nakoniec jemne vmiešame aj preosiate kakao. Hotovú zmes nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.

  2. 2

    Upečené cesto necháme vychladnúť a potom z neho formičkou vykrajujeme srdiečka. Jahodovým lekvárom lepíme spolu vždy dve srdiečka, ktoré potom z jednej strany namáčame do čokoládovej polevy. Tú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín nad parou. Polevu necháme zaschnúť.

  3. 3

    Bezlepkový zákusok nakoniec ozdobíme plátkami jahôd, mätovými lístkami a cukrovými srdiečkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia