Bezlepkový svieži mätovo-smotanový zákusok

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 23. augusta 2019 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Bezlepkový svieži mätovo-smotanový zákusokFoto: Potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Piškóta:
5 ks
5 PL
5 PL
Krém:
4 bal.
600 ml
100 g
100 g
 (podľa receptu na bezlepkové piškóty na našej stránke www.lianasro.sk)
Poleva:
100 g
60 ml teplá
80 g
30 ml
Okrem toho:
 na potretie piškóty
 na potretie plechu
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Piškóta: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme Cake mix a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Hlboký plech vytrieme olejom a vysypeme Cake mix a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri 180°C 10 minút.

  2. 2

    Stabilizátor šľahačky svieža mäta a 2 balenia Šľahačkové potešenie vsypeme do 300 ml studeného mlieka a vyšľaháme do tuha. Vychladnutú piškótu natrieme džemom, poukladáme bezlepkové piškóty a navrstvíme mätový krém. Necháme stuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Stabilizátor šľahačky smotana a 2 balenia Šľahačkové potešenie vsypeme do zvyšných 300 ml studeného mlieka a vyšľaháme do tuha. Natrieme na mätový krém a opäť necháme v chladničke.

  4. 4

    Poleva: Stabilizátor šľahačky svieža mäta rozmiešame v teplej vode. Bielu čokoládu spolu so smotanou zahrejeme v mikrovlnnej rúre. Zmes rozpustenej čokolády a stabilizátora svieža mäta zmiešame a precedíme cez sitko. Ihneď vylejeme na stuhnutý krém. Pripravený zákusok necháme v chladničke dobre stuhnúť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist