Bezlepkový smotanový zákusok
Bezlepkový smotanový zákusok

Bezlepkový svieži mätovo-smotanový zákusok

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 23. augusta 2019. Komerčný recept.
Bezlepkový svieži mätovo-smotanový zákusok
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Piškóta:
5 ks
5 PL
5 PL
Krém:
4 bal.
600 ml
100 g
100 g
 (podľa receptu na bezlepkové piškóty na našej stránke www.lianasro.sk)
Poleva:
100 g
60 ml teplá
80 g
30 ml
Okrem toho:
 na potretie piškóty
 na potretie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškóta: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme Cake mix a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Hlboký plech vytrieme olejom a vysypeme Cake mix a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri 180°C 10 minút.

  2. 2

    Stabilizátor šľahačky svieža mäta a 2 balenia Šľahačkové potešenie vsypeme do 300 ml studeného mlieka a vyšľaháme do tuha. Vychladnutú piškótu natrieme džemom, poukladáme bezlepkové piškóty a navrstvíme mätový krém. Necháme stuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Stabilizátor šľahačky smotana a 2 balenia Šľahačkové potešenie vsypeme do zvyšných 300 ml studeného mlieka a vyšľaháme do tuha. Natrieme na mätový krém a opäť necháme v chladničke.

  4. 4

    Poleva: Stabilizátor šľahačky svieža mäta rozmiešame v teplej vode. Bielu čokoládu spolu so smotanou zahrejeme v mikrovlnnej rúre. Zmes rozpustenej čokolády a stabilizátora svieža mäta zmiešame a precedíme cez sitko. Ihneď vylejeme na stuhnutý krém. Pripravený zákusok necháme v chladničke dobre stuhnúť.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Je tu už niekoľko receptov pod značkou Liana, ale ešte som ich výrobky nevidela, asi sa treba lepšie rozhliadnuť. Šľahačkové potešenie, Cake mix, ap. ani neviem, čo sa za tými názvami skrýva......
Tu je ich e-shop:  www.lianasro.sk/eshop...

Mnohé výrobky majú bežne v predajniach. Aspoň ja som ich zaregistrovala už dávno a mnohé používame už dlhšie. Teraz rozširovali sortiment, majú mnoho nových výrobkov, ale aj nové obaly - nový dizajn...

Pridaj komentár k receptu: