Bezlepkový svieži mätovo-smotanový zákusok
Foto: Potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Piškóta: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
Krém: | |
4 bal. |
|
600 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
(podľa receptu na bezlepkové piškóty na našej stránke www.lianasro.sk) |
|
Poleva: | |
100 g |
|
60 ml teplá |
|
80 g |
|
30 ml |
|
Okrem toho: | |
na potretie piškóty |
|
na potretie plechu |
|
Postup
-
1
Piškóta: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme Cake mix a zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Hlboký plech vytrieme olejom a vysypeme Cake mix a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri 180°C 10 minút.
- 2
Stabilizátor šľahačky svieža mäta a 2 balenia Šľahačkové potešenie vsypeme do 300 ml studeného mlieka a vyšľaháme do tuha. Vychladnutú piškótu natrieme džemom, poukladáme bezlepkové piškóty a navrstvíme mätový krém. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 3
Stabilizátor šľahačky smotana a 2 balenia Šľahačkové potešenie vsypeme do zvyšných 300 ml studeného mlieka a vyšľaháme do tuha. Natrieme na mätový krém a opäť necháme v chladničke.
- 4
Poleva: Stabilizátor šľahačky svieža mäta rozmiešame v teplej vode. Bielu čokoládu spolu so smotanou zahrejeme v mikrovlnnej rúre. Zmes rozpustenej čokolády a stabilizátora svieža mäta zmiešame a precedíme cez sitko. Ihneď vylejeme na stuhnutý krém. Pripravený zákusok necháme v chladničke dobre stuhnúť.
Tiež smotanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mnohé výrobky majú bežne v predajniach. Aspoň ja som ich zaregistrovala už dávno a mnohé používame už dlhšie. Teraz rozširovali sortiment, majú mnoho nových výrobkov, ale aj nové obaly - nový dizajn...