Bezlepkový škoricový chlebík
Foto: potravinarskavyrobaliana
Aj raňajky môžu byť luxusná záležitosť. Ak máte radi sladké ráno, tak tento chlebík je pre Vás to pravé škoricové :)
porcií
Suroviny
1. deň - rozkvas: | |
100 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
2. deň - cesto: | |
200 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
10 g |
|
|
|
100 ml |
|
štipka |
|
Škoricové maslo: | |
65 g |
|
2 bal. |
|
3 PL |
|
Okrem toho: | |
(na podsypanie) |
|
Postup
-
1
Zo surovín z prvého dňa pripravíme rozkvas (suroviny zmiešame v miske vareškou a prikryjeme fóliou). Necháme na teplom mieste odpočívať 12 - 15 hodín.
- 2
Z vykysnutého rozkvasu a ostatných surovín vymiesime v kuchynskom robote cesto. Presypeme do misky (plastovej alebo sklenenej), zakryjeme fóliou a necháme 3 hodiny kysnúť.
- 3
Pripravíme škoricové maslo: Zmäknuté maslo rozmiešame vidličkou v hrnčeku so škoricovým a trstinovým cukrom.
- 4
Na pomúčenú podložku dáme vykysnuté cesto, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Každú časť trochu spracujeme a vyvaľkáme na valce. Obalíme po celom obvode škoricovým maslom. Spletieme vrkoč a uložíme do silikónovej formy na chlieb. Prikryjeme fóliou a necháme 3 hodiny kysnúť.
- 5
Rúru vyhrejeme na 230 °C a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 190 °C a dopečieme 30 minút.
Tiež chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Výborný nápad! Určite sa poteší :-)