Škoricový chlebík
Škoricový chlebík

Bezlepkový škoricový chlebík

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 20. októbra 2019. Komerčný recept.

Aj raňajky môžu byť luxusná záležitosť. Ak máte radi sladké ráno, tak tento chlebík je pre Vás to pravé škoricové :)

12
porcií

Suroviny

1. deň - rozkvas:
100 g
150 g
2 PL
2. deň - cesto:
200 g
50 g
50 g
10 g
100 ml
štipka
Škoricové maslo:
65 g
2 bal.
3 PL
Okrem toho:
 (na podsypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín z prvého dňa pripravíme rozkvas (suroviny zmiešame v miske vareškou a prikryjeme fóliou). Necháme na teplom mieste odpočívať 12 - 15 hodín.

  2. 2

    Z vykysnutého rozkvasu a ostatných surovín vymiesime v kuchynskom robote cesto. Presypeme do misky (plastovej alebo sklenenej), zakryjeme fóliou a necháme 3 hodiny kysnúť.

  3. 3

    Pripravíme škoricové maslo: Zmäknuté maslo rozmiešame vidličkou v hrnčeku so škoricovým a trstinovým cukrom.

  4. 4

    Na pomúčenú podložku dáme vykysnuté cesto, premiesime a rozdelíme na 3 časti. Každú časť trochu spracujeme a vyvaľkáme na valce. Obalíme po celom obvode škoricovým maslom. Spletieme vrkoč a uložíme do silikónovej formy na chlieb. Prikryjeme fóliou a necháme 3 hodiny kysnúť.

  5. 5

    Rúru vyhrejeme na 230 °C a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 190 °C a dopečieme 30 minút.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: