Bezlepkový cheesecake
Foto: novalim
Nie je nič jednoduchšie, ako si urobiť radosť poctivým cheescakeom a navyše bez lepku. Recept si určite odložte, pretože vám garantujeme, že ho budete Zobraziť celý popisNie je nič jednoduchšie, ako si urobiť radosť poctivým cheescakeom a navyše bez lepku. Recept si určite odložte, pretože vám garantujeme, že ho budete chcieť piecť znova.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Sušienky dáme do plastového sáčku, uzavrieme a napríklad pomocou valčeka na vaľkanie ich rozdrvíme na strúhanku. Potom ich zmiešame so zmäknutým maslom a pomocou obrátenej strany lyžice ich natlačíme na dno a po okrajoch (asi do výšky 1.5 – 2 cm) tortovej formy s priemerom 20 cm.
- 2
Tvaroh, vajcia, cukor, vanilku, šťavu a kôru z citróna a Zlatý klas zmiešame, nalejeme na sušienkové dno a dáme piecť.
- 3
Základom úspechu je správna teplota. Nám sa osvedčilo piecť cheesecake pomaly a tak zaručene nepraskne. Rúru teda predhrejeme na 160 stupňov a pečieme asi trištvrte hodinu, kým je povrch koláča na dotyk pruživý a pevný.
- 4
Po dopečení necháme cheesecake úplne vychladnúť a pred podávaním ho môžeme poliať ovocnou šťavou (my sme si rozvarili a precedili za hrsť malín s trochou cukru a štipkou škorice).
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sušienky Limky (Limky diétne Keksy vanilkové bezlepkové) majú hmotnosť 150 g /1 balíček.
Ďakujem za odpoveď,dúfam,že budem môcť použiť aj iné sušienky.Recept vyzerá výborne aj pre "lepkáčov"
Určite áno, vyskúšali sme ho aj z "obyčajných" (nie bezlepkových) sušienok. Tak nech sa Vám podarí :-).