Tvarohový zákusok
Bezlepkový cheesecake
Autor receptu: novalim
Nie je nič jednoduchšie, ako si urobiť radosť poctivým cheescakeom a navyše bez lepku. Recept si určite odložte, pretože vám garantujeme, že ho budete chcieť piecť znova.
12 porcií |
25 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup
- Sušienky dáme do plastového sáčku, uzavrieme a napríklad pomocou valčeka na vaľkanie ich rozdrvíme na strúhanku. Potom ich zmiešame so zmäknutým maslom a pomocou obrátenej strany lyžice ich natlačíme na dno a po okrajoch (asi do výšky 1.5 – 2 cm) tortovej formy s priemerom 20 cm.
- Tvaroh, vajcia, cukor, vanilku, šťavu a kôru z citróna a Zlatý klas zmiešame, nalejeme na sušienkové dno a dáme piecť.
- Základom úspechu je správna teplota. Nám sa osvedčilo piecť cheesecake pomaly a tak zaručene nepraskne. Rúru teda predhrejeme na 160 stupňov a pečieme asi trištvrte hodinu, kým je povrch koláča na dotyk pruživý a pevný.
- Po dopečení necháme cheesecake úplne vychladnúť a pred podávaním ho môžeme poliať ovocnou šťavou (my sme si rozvarili a precedili za hrsť malín s trochou cukru a štipkou škorice).