Bezlepkové tvarohové buchty

Bezlepkové tvarohové buchty

Autor receptu: janeg

Výborné tvarohové buchty bez lepku, laktózy a vajec.

17
porcií
70 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka dáme lyžicu cukru a droždie. Necháme vzísť kvások.
  2. Kvások osolíme a pridáme zvyšné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.
  3. Medzitým si môžeme pripraviť plnku, aby sa chute spojili. V miske zmiešame nami zvolené suroviny. Tu sa medze naozaj nekladú, tvaroh môžete ochutiť podľa vašej chuti. Dôležité je, aby plnka nebola príliš tekutá.
  4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 cm a pohárom namočeným v múke vykrojíme kolieska. Tie jemne rukou roztlačíme po okrajoch a na každý dáme lyžičku plnky. Opatrne zabalíme do guľky a ukladáme na vymastený pekáč/zapekaciu misu, potrieme mliekom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme na 170° asi 35 minút.
  5. Teplé môžeme potrieť kokosovým olejom alebo maslom, prikryjeme papierom na pečenie a utierkou, aby ostali pekne vláčne.