Bezlepkové tvarohové buchty
Bezlepkové tvarohové buchty
Autor receptu: janeg
Výborné tvarohové buchty bez lepku, laktózy a vajec.
17 porcií |
70 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka dáme lyžicu cukru a droždie. Necháme vzísť kvások.
- Kvások osolíme a pridáme zvyšné suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.
- Medzitým si môžeme pripraviť plnku, aby sa chute spojili. V miske zmiešame nami zvolené suroviny. Tu sa medze naozaj nekladú, tvaroh môžete ochutiť podľa vašej chuti. Dôležité je, aby plnka nebola príliš tekutá.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 cm a pohárom namočeným v múke vykrojíme kolieska. Tie jemne rukou roztlačíme po okrajoch a na každý dáme lyžičku plnky. Opatrne zabalíme do guľky a ukladáme na vymastený pekáč/zapekaciu misu, potrieme mliekom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme na 170° asi 35 minút.
- Teplé môžeme potrieť kokosovým olejom alebo maslom, prikryjeme papierom na pečenie a utierkou, aby ostali pekne vláčne.