Tartaletky
Bezlepkové tartaletky
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Postup
- Universal mix Liana, cukor, maslo a žĺtky spolu zmiesime. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút v chladničke.
- Formičky na tartaletky vymastíme maslom (ak nemáme silikónové), povtláčame cesto na hrúbku 3-4 mm a popicháme vidličkou.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút. Vychladnuté opatrne vyklopíme.
- Krém: Cukor a polovicu mlieka dáme variť. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlatý krém. Do vriaceho mlieka prilejeme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme hustý krém. Vychladnutý krém zmiešame s kyslou smotanou (jogurtom) a naplníme tartaletky. Nakoniec môžeme ozdobiť ovocím.
- Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou 300 g Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.