Tartaletky

Bezlepkové tartaletky

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Universal mix Liana, cukor, maslo a žĺtky spolu zmiesime. Zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút v chladničke.
  2. Formičky na tartaletky vymastíme maslom (ak nemáme silikónové), povtláčame cesto na hrúbku 3-4 mm a popicháme vidličkou.
  3. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút. Vychladnuté opatrne vyklopíme.
  4. Krém: Cukor a polovicu mlieka dáme variť. V druhej polovici mlieka rozmiešame Zlatý krém. Do vriaceho mlieka prilejeme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme hustý krém. Vychladnutý krém zmiešame s kyslou smotanou (jogurtom) a naplníme tartaletky. Nakoniec môžeme ozdobiť ovocím.
  5. Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou 300 g Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.