Bezlepkové šišky

Bezlepkové šišky s ricottou bez kysnutia

Autor receptu: novalim

Poďte si vyskúšať naše bezlepkové šišky s mandľami a ricottou. Keďže cesto nemusí kysnúť, hotové ich máte do pol hodinky.* Ricotta dodá cestu nadýchanosť a vláčnosť. Obalené škoricou s cukrom chutia naozaj božsky.

20-25 ks
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misy dáme ricottu, bezlepkovú a mandľovú múku, vajce, krupicový cukor, vanilkový extrakt a štipku soli. Varechou dobre všetko premiešame. Vznikne nám hustejšie lepkavé cesto. Môžeme ho teraz vložiť na 15 minút do mrazničky, aby sa pri tvarovaní menej lepilo (tento krok ale môžeme aj pokojne vynechať).
  2. Do hlbokého taniera nasypeme bezlepkovú strúhanku. Lyžicou odoberáme kúsky cesta, vhodíme do strúhanky a z každej strany poobaľujeme. Vytvoríme tak menšie guľôčky.
  3. Šišky vysmážame z oboch strán vo vyššej vrstve rozpáleného oleja, ktorý by mal mať ideálne teplotu 170 °C, dozlatista. Vysmažené ich ukladáme na papierové obrúsky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Necháme trochu vychladnúť.
  4. Nakoniec ich poobaľujeme v mletej škorici zmiešanej s práškovým cukrom v pomere 1:2.