Bezlepková pizza

Bezlepkové pizzové posúchy

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo 100 ml vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme ho cca 10 minút postáť na teplom mieste. Do kuchynského robota vysypeme Bread mix dark, Bread mix white, soľ, 330 ml vody, kvások z droždia a miesime pokiaľ sa suroviny nespoja do pevného cesta. Neskôr pridáme olej a premiesime. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme 45 minút kysnúť.
  2. Pasírované paradajky premiešame s olejom, korením na pizzu a cesnakom. Ostatné suroviny nakrájame.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na dosku pomúčenú ryžovou múkou a premiesime. Rozdelíme na 6-10 častí, podľa toho aké veľké chceme posúchy.
  4. Každú časť vyvaľkáme na cca 0,5-0,7 cm hrubú placku. Placky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každú placku natrieme pripravenú paradajkovú zmes, poukladáme šunku, slaninu, posypeme syrom a oreganom. Necháme podkysnúť 15 minút
  5. V rozohriatej rúre pečieme pri 200 °C 20-25 minút.