Bezlepkové čínske rezance
Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom
Autor receptu: novalim
Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi
praktické.* Recept možno obmieňať podľa toho, aké ingrediencie vaša chladnička ponúka :-) My sme spotrebovali zvyšky
kuraciny z predošlého dňa a zeleninu, ktorú sme našli. Poďme si teda spolu dobre navariť.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do dostatočného množstva osolenej vriacej vody dáme variť bezgluténové cestoviny Procel – niťovky a varíme ich podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny scedíme a necháme bokom.
- Kým sa cestoviny varia, pripravíme si ostatné prísady. Cibuľky nakrájame na tenké plátky, mrkvy očistíme a nakrájame na plátky, zelené fazuľky očistíme a nakrájame asi na 2-3 cm kúsky. Karfiolové hlavičky rozoberieme na malé kúsky.
- Ak používame mäso z predošlého dňa, nakrájame ho na menšie kúsky (plátky alebo hrubšie slížiky). Ak používame mäso čerstvé, zasolíme ho, nakrájame na malé kúsky a na oleji ich sprudka opečieme, aby sa mäso uzavrelo. Potom ho podlejeme trochou vody, pridáme korenie na čínu a krátko povaríme do zmäknutia. Keď sa voda odparí, mäso ešte opekáme do chrumkava.
- Na panvici s olivovým olejom opečieme postupne nakrájanú cibuľku, mrkvu, fazuľky, karfiol (alebo pokojne aj inú zeleninu) do chrumkava. Napokon pridáme pripravené mäso, všetko dobre premiešame a krátko orestujeme. Potom pripravenú zmes preložíme do misky a odložíme bokom.
- Na panvicu pridáme trochu oleja, necháme ho rozpáliť a opekáme na ňom uvarené niťovky Procel. Potom ich zalejeme sójovou omáčkou rozmiešanou s medom a ešte krátko opekáme. Nakoniec pridáme pripravenú zmes zeleniny a mäsa, všetko spolu premiešame. V prípade potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením, či niečím pikantným – ako komu chutí. Bezlepkové opekané čínske rezance podávame ihneď.