Bezlepkové muffiny

Bezlepkové muffiny z červenej repy

Autor receptu: novalim

Verili by ste, že bezlepkové muffiny sa dajú upiecť aj z cesta, v ktorom je hlavnou surovinou varená červená repa – cvikla? Máme pre vás presne takýto recept!* Muffiny z červenej repy sú nádherne červené, lahodné a chutné. Vďaka zmesi korenín majú nádhernú jesennú vôňu a chuť. Poďte ich vyskúsať, náš recept už na vás čaká.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do muffinovej formy dáme košíčky na muffiny. Uvarenú cviklu ošúpeme, nakrájame na drobné kúsky a ponorným mixérom zmixujeme na pyré. Pridáme nastrúhaný zázvor, vanilku, kukuričnú múku Novalim, kypriaci prášok, škoricu, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a mleté orechy. Všetko dobre premiešame.
  2. V inej mise vyšľaháme do penista trstinový cukor so žĺtkami a postupne primiešavame cviklovú zmes. Nakoniec vyšľaháme bielky do tuha a gumenou varechou ich jemne vmiešame do pripravenej zmesi.
  3. Pripravené cesto naporcujeme do muffinových košíčkov. Bezlepkové muffiny z cviklového cesta pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu. Po dopečení ich ešte teplé môžeme poliať citrónovo-cukrovou polevou.
  4. Na polevu vymiešame dohladka preosiaty práškový cukor a citrónovú šťavu. Muffiny necháme vychladnúť, čím aj poleva pekne zaschne.