Bezlepkové muffiny
Bezlepkové muffiny z červenej repy
Autor receptu: novalim
Verili by ste, že bezlepkové muffiny sa dajú upiecť aj z cesta, v ktorom je hlavnou surovinou varená červená repa – cvikla? Máme
pre vás presne takýto recept!* Muffiny z červenej repy sú nádherne červené, lahodné a chutné. Vďaka zmesi korenín majú
nádhernú jesennú vôňu a chuť. Poďte ich vyskúsať, náš recept už na vás čaká.
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do muffinovej formy dáme košíčky na muffiny.
Uvarenú cviklu ošúpeme, nakrájame na drobné kúsky a ponorným mixérom zmixujeme na pyré. Pridáme nastrúhaný zázvor, vanilku, kukuričnú múku Novalim, kypriaci prášok, škoricu, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a mleté orechy. Všetko dobre premiešame.
- V inej mise vyšľaháme do penista trstinový cukor so žĺtkami a postupne primiešavame cviklovú zmes.
Nakoniec vyšľaháme bielky do tuha a gumenou varechou ich jemne vmiešame do pripravenej zmesi.
- Pripravené cesto naporcujeme do muffinových košíčkov. Bezlepkové muffiny z cviklového cesta pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu.
Po dopečení ich ešte teplé môžeme poliať citrónovo-cukrovou polevou.
- Na polevu vymiešame dohladka preosiaty práškový cukor a citrónovú šťavu.
Muffiny necháme vychladnúť, čím aj poleva pekne zaschne.