zatvoriť
VYTLAČIŤ
Bezlepkové linecké srdiečka (fotorecept)
Autor receptu:
katherinkatka
Stará klasika
Suroviny
210 g
múka svetlá bezlepková (napr. MIX B)
280 g, /tuk
palmarín
70 g
cukor práškový
štipka
soľ
10 g
cukor vanilkový
2 ks
žĺtky
kôra z citróna
džem
Postup
Zo všetkých surovín okrem džemu vypracujeme cesto. Necháme na 20 min. odležať v chlade.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske cca 0,4 mm, ja používam papier na pečenie... povykrajujeme požadované tvary. Dáme na plech a doružova upečieme.
Necháme vyhľadnúť, nakoľko sú veľmi krehké. Potom ich plníme ľubovoľným džemom, ja mam najradšej jahodový.
Niekoré srdiečka môžeme namočit do čokolády a posypať sekanými orechami a lebo len pocukroviť mletým cukrom.